2 вересня 2013 17:40
13

Открытое письмо генеральному директору СК "Таврия" Александру Бойцану от Игоря Цыганыка

Шановний Олександре Володимировичу!

З подивом прочитав Ваше звернення до мене, як до ведучого програми «Профутбол». Я ніколи не відповідаю на такі закиди, але з поваги до Вашого футбольного минулого дозволю собі Вам відповісти.

 Коментуючи останній випуск програми «Профутбол», Ви сказали про двозначність моїх слів з приводу матчу «Таврія» - «Металург» З, який закінчився перемогою Вашої команди з рахунком 3:1. Хочу наголосити, що мій, як ведучого, коментар цього поєдинку був абсолютно однозначний. Всі слова, що пролунали з приводу цього протистояння, можу пояснити і аргументувати. Перша фраза була такою: «Мене, насправді, здивувала гра у Сімферополі». Я думаю, ця фраза всім зрозуміла, і ця гра здивувала не тільки мене, а й всю футбольну громадськість України, насамперед, результатом. Команда, яка до цього часу не заробила жодного очка, здобула впевнену перемогу. Наступне моє твердження було таким : «Найгірша гра запорізького «Металурга» у цьому сезоні». Гадаю, Ви, як колишній хороший футболіст, навряд чи заперечуватимете цей факт. Команда із Запоріжжя не завдала жодного удару у площину воріт, окрім реалізованого пенальті. Крім того, вперше цього сезону запоріжці не заробили жодного попередження. Це свідчить про те, що команда була не найкращим чином налаштована на боротьбу. І це на тлі попередніх матчів запорізького «Металурга» проти донецького «Шахтаря» і київського «Динамо», в яких якість гри запоріжців була набагато вищою. Ще одне моє твердження пролунало в програмі про те, що це «найкраща гра сімферопольської «Таврії», знову ж таки у цьому сезоні. А як інакше можна оцінити гру команди, яка в попередніх семи турах не заробила жодного очка, а різниця забитих та пропущених м'ячів була 2-15. Я думаю, що навряд чи, Ви будете заперечувати, що впевнену гру, яку «Таврія» продемонструвала проти «Металурга» З можна назвати найкращою у цьому сезоні.

«Можливо, це збіг обставин». Так було сказано в програмі, так можна припустити і зараз. Тільки наступні матчі дадуть відповідь на це запитання. Можливо, двозначність полягає у фразі, яка пролунала в програмі, що «я буду найуважнішим спостерігачем матчу, який відбудеться у Запоріжжі»? Тут теж все однозначно. Віддаючи шану обом командам, які мають дуже славні традиції, я, як ведучий футбольної програми, безперечно, з огляду на мої професійні обов'язки буду дуже уважно стежити за цим протистоянням. Після цього, у програмі я запропонував нашим експертам Сергію Нагорняку та Сергію Кандаурову порівняти епізод із призначенням пенальті у матчі «Таврія» - «Металург» З з епізодом, який мав місце у матчі «Севастополь» - «Карпати». Я думаю, що Ви, як людина з футбольним минулим, погодитеся з нашими експертами і не будете заперечувати схожість епізодів. Причому, наголошую на тому, що я жодним чином не піддаю сумніву правомірність призначення пенальті в матчі «Таврія» - «Металург» З. Мене, як і більшість вболівальників України, цікавить різна трактовка схожих епізодів. Це все, що пролунало в ефірі програми «Профутбол» з приводу матчу «Таврія» - «Металург» З.

У мене виникає запитання: якими словами я завдав болю вболівальникам, які на поле стадіону «Локомотив», як Ви написали, побачили «яскравий та безкомпромісний» футбол? І за які конкретно слова я повинен вибачитися перед усією спортивною громадськістю країни?

P.S. На офіційному сайті футбольного клубу «Таврія» перед Вашою прямою мовою, я так розумію, працівниками прес – служби клубу були написані такі слова, цитую: «Телеведущий выразил сомнения в соблюдении участниками этой встречи принципа честной игры и спортивной составляющей – ведении борьбы за результат с первой до последней секунды». Мені дуже шкода, але, здається, що працівники прес-служби не зовсім уважно стежили за останнім ефіром програми «Профутбол». Вище у листі я процитував всі слова, які пролунали у програмі з приводу матчу «Таврія» - «Металург» З. І як Ви можете пересвідчитися, жодного слова про відсутність чесної гри та спортивної складової там немає. Можливо, хтось хотів почути такі слова, а можливо боявся, що вони пролунають. У будь-якому разі, кожна людина чує те, що хоче почути!

Бажаю Вам перемог.
З повагою Ігор Циганик
.

Найточніші слова в цьому листі по суті справи, як не парадоксально, висловили працівники прес–служби клубу "Таврія": «Телеведущий выразил сомнения в соблюдении участниками этой встречи принципа честной игры и спортивной составляющей – ведении борьбы за результат с первой до последней секунды». І це - правда: матч був договірним. Інша проблема, що Циганник в упор не захотів побачити іншого договірного матчу, в попередньому турі, в іншої кримської команди. Але така в упор сліпота Циганника пояснюється просто: він фанат марека. Тому черговий тхорячий договірняк, якби його ще акцентував би ведучий телепрограми - хорькам був би "не в тему"....
Я не самый большой поклонник Цыганыка, но реально он выразил мнение большинства наверное, если говорить чисто о футбольной составляющей результата...да и Бойцан тоже самый обиженный и без грехов..
А що не правильно сказав Циганик? І мене здивувала ця гра, і багатьох інших.
Сховати
Саму игру не смотрел. Что там собственно происходило на поле?
Отъявленому лжецу никто не верит даже тогда, когда он говорит правду.(((
хочу ответить микробу,я болею за динамобольше20 лет,но часто,вижу,подстилки кротовские,а унас вон сколько,четыре года без чемпионства,безобразная игра в европе,бронза 6место и это не придел,тут всем,но после впечатляет,зоря и таврия,штрафной на первой минуте, так кого не отбить,вспомни черноморец ноль,метал катал в запорожье,таврия стабильно отбирает очки удинамо,да и метал тоже не раз,а вы все ноете,когда господа чемпионы будет и вам гордится хоть лыком увезенным из донецка да и таврию с такими потугами в киеве обыграли,а вы про подстилок,посмотри статистику.да и брала шахтер обыграл без вопросов,да и против11играли.
Сховати
А нельзя читабельно писать? Это ж тихий ужас.
чего?
Ты плохо учишься в школе?
У дауняцких подстилок дикий баттхёрд .
Отвлечь внимание от истинных проблем футбола в ЧУКР. Эфир будет занят скандалом который к 15-му только разгорится.
Всё правильно написал.
«Мене, насправді, здивувала гра у Сімферополі» Ну и чего ты оправдывешься, неужели ставка на метазап не сыграла?)))