13 серпня 2013 17:17
1

Сергей БЕЖЕНАР: "Три футболиста - не потеря для сборной"

Центральний захисник збірної України 90-х років минулого століття Сергій Беженар в інтерв'ю "Футбол 24" поділився своїми очікуваннями від найближчого поєдинку "синьо-жовтих" проти збірної Ізраїлю.

- Сергію, ви двічі грали в товариських матчах проти ізраїльтян. Що запам'яталося з перипетій тих поєдинків?

- Тоді наша збірна була на початку свого шляху. Команду до матчів готував маститий український тренер Олег Петрович Базилевич, а її "кістяк" складали гравці київського "Динамо" і "Дніпра". У квітні 94-го ми зустрічалися вдома, в Одесі зіграли внічию - 1:1, а майже за рік поступилися ізраїльтянам в Хайфі з рахунком - 0:1 (15.03.1994, - авт.). Матчі були цікавими та напруженими. Ізраїльська збірна запам'яталася "спартаківським" стилем гри - короткий пас, контроль м'яча і хороша технічна підготовка футболістів. У їх складі тоді блищали гравці атакуючого плану Ронен Харазі і Елі Охана, що неабияк потріпали нерви нашій обороні.

- На ваш погляд, яку тактику на матч проти Ізраїлю обере Михайло Фоменко?

- Це товариський поєдинок і тому тут може бути не одна ігрова схема, яку може використовувати тренерський штаб збірної України. Для того і проводяться товариські матчі, щоб напрацьовувати ігровий досвід і поліпшувати взаєморозуміння на полі між футболістами.

- Відсутність у складі Дениса Гармаша, Олександра Кучера та Андрія Ярмоленка позначиться на грі нашої збірної?

- Три футболісти - не втрата для збірної. Тим паче, що це не найбільш проблемні місця у складі українців. На ці позиції у збірній є кілька футболістів, у яких з'явиться шанс проявити себе у найближчому поєдинку.

- Ізраїль стане гарним репетитором перед матчем відбору на ЧС-2014 проти збірної Англії?

- Безумовно. Матч проти збірної Ізраїлю буде хорошою репетицією. Можливо, ізраїльтяни грають не так агресивно, як англійці, але, те, що вони намагатимуться зіграти на досягнення позитивного результату - це факт.

- Спрогнозуйте результат поєдинку між збірними.

- Нашим хлопцям грати буде важко проти ізраїльської збірної. Ізраїль - непередбачувана команда, яка не раз сенсаційно перемагала грандів європейського футболу. Але, на мій погляд, тактично і функціонально наші хлопці краще підготовані, і тому вірю, що наша збірна здобуде перемогу над Ізраїлем.

- Ви зараз працюєте у клубній академії київського "Динамо". Чи бачите серед своїх вихованців перспективних футболістів?


- Треную хлопців вікової категорії U-16. Серед хлопців нашої групи підготовки вже чотирьох залучають до ігор старших U-19, що говорить про величезний потенціал. Є гравці, яких залучають до ігор за юнацьку збірну. Хлопці перспективні є, головне, щоб вони не загубилися потім, у "дорослому" футболі.

что-то я далеко не 3 насчитал