1 серпня 2013 17:53
7

Павличенко провалили апелляцию и получили пожизненное и 13 лет заключения

Апеляційний суд Києва залишив без змін вирок Дмитру та Сергію Павличенкам, яких було засуджено за вбивство судді Шевченківського районного суду столиці Сергія Зубкова відповідно до пожиттєвого позбавлення волі та 13 років ув’язнення.

Як повідомили УНІАН в прокуратурі міста Києва, таку ухвалу було прийнято сьогодні колегією суддів Апеляційного суду столиці.

Разом з тим у прокуратурі припускають, що обидва засуджених оскаржуватимуть це рішення в суді касаційної інстанції, тобто у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду кримінальних та цивільних справ.

Як повідомляв УНІАН, суддя Шевченківського районного суду Києва Зубков був убитий 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку в Києві.

Голосіївський райсуд Києва 2 жовтня 2012 року засудив Дмитра Павличенка до довічного ув’язнення, а його сина Сергія Павличенка - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді.

14 січня 2013 року Апеляційний суд Києва вирішив провести часткове судове слідство в рамках розгляду скарги на вирок Павличенкам. У своїй скарзі на вирок Павличенки просять генерального прокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу проти слідчого столичної прокуратури, який, за їхнім твердженням, сфальсифікував матеріали допиту одного з основних свідків.

Разом з тим 31 січня в Апеляційному суді С.Павличенко заявив, що зізнався у вбивстві судді Зубкова під тиском слідства - явку з повинною з нього вибили електрострумом. Павличенко-молодший стверджує, що міліціонери самі казали йому, що говорити під час допиту та слідчого експерименту.

По всій Україні відбулись акції на підтримку батька і сина Павличенків. Громадськість переконана, що вони не причетні до вбивства.

не знаю материалов дела, поэтому судить не могу. Но не по наслышке знаю то, как работают наши суды, и не удивлюсь если невиновные сядут...
не вважайте мене базікою і брехуном, але я знаю нюанси слідства зсередини і точно знаю, що на місці злочину були виявлені чіткі сліди взуття і відбитки пальців Павличенків. а те, що ультраси захотіли зробити героями (і я сумніваюсь що без чийогось впливу і вказівки) цих дюдей - то лише їхні недореволюційні вигадки. а факти все-рівно залишаться фактами.
Откуда вы знаете, что они - не убийцы?
Пока будет эта власть,порядка в Украине не будет. Свободу чесным !!!!!! Сегодня они,завтра мы.
це ще не кінець. Свободу чесним!!
лібералізм і толерантність повинні відійти з нашої країни на деякий час. поки нація не виборе свої права в узурпаторів - немає сенсу мирним мітингам. вже не так довго лишилось бути рабами
Свободу чесим