1 серпня 2013 12:25

Сантана: "Не вижу причин, по которым мы должны бояться "Црвену Звезду"

Бразильський захисник одеситів - про єврокубкову кампанію одеситів.

- Андерсон, вітати "Чорноморець" з хорошою грою, мабуть, зайве, але прийміть наші поздоровлення з приводу виходу до наступного раунду…
-
(Посміхається). Дякую, дуже приємно бачити одеських журналістів у іншому місті, іншій країні…

- Що можете сказати про другу гру з "Дачією"?

- Ви самі бачили, що в першому таймі ми володіли перевагою, забили м’яч, мали забивати ще два-три, що мало би заспокоїти гру та достроково вивести "Чорноморець" до наступного раунду. Але перед перервою пропустили зовсім необов’язковий гол, який, звичайно, зіпсував настрій. "Дачія" ж отримала привід для радості, це мало надихнути її на другий тайм, що, власне, й трапилося.

- Лише недавно ви вилікували ногу та відновилися, в попередній грі отримали ушкодження та залишили поле раніше за партнерів. Як почуваєтеся зараз? Шалений графік погано впливає на футболістів…

- Звичайно, мені дуже тяжко, оскільки майже два місяці не грав, ходив у гіпсі довго, потім багато працював у тренажерній залі, бігав, і вже потім приєднався до загальної групи. Погано, що не пройшов навчально-тренувальні збори з усіма, відповідно, не грав у товариських зустрічах, але, гадаю, скоро наздожену партнерів по команді. Ушкодження, якого зазнав уже в новому сезоні, було незначним. До речі, сьогодні молдовські футболісти кілька разів добряче перевірили мої ноги на міцність. Дякувати Богові, все добре, хоча зараз трішечки накульгую. Так, є певна втома, я лише відновлююся. Роман Йосипович перед матчем питав мене, чи готовий грати, я сказав, що готовий. Граю "на межі", але відчуваю прогрес. Мені здається, що наберу потрібної ігрової форми за кілька матчів. Принаймні, робитиму для цього все необхідне.

- Наступним суперником "Чорноморця" буде набагато титулованіша та міцна "Црвена Звєзда". Щось знаєте про цей клуб із Сербії?

- Не буду нічого вигадувати: так, чув про цю команду, знаю, що в неї шалені вболівальники, в різні роки "Црвена Звєзда" дала футбольному світові чимало талановитих гравців, але часи змінюються, сьогодні белградці не в Лізі чемпіонів, вони не входять і до числа фаворитів Ліги Європи, тож не бачу причин, через які ми маємо боятися суперника чи думати про те, що можемо його не пройти. Якщо ми вийшли до євро-кубків, маємо грати з усіма, кого підкине нам жереб. А чи міцніші серби за молдован - ми не знаємо. Поки не зустрінемося з ними - не дізнаємось. Тому з нетерпінням чекатимемо на поєдинки 3-го кваліфікаційного раунду.