20 липня 2013 12:07

Старгородский: "Будем стараться победить "Металлист"

Півзахисник столичного "Арсеналу" відверто розповів про причину поразки своєї команди в першому матчі чемпіонату.

Після невтішних для "Арсеналу" 0:3 у виїзному матчі з "Дніпром" команда Юрія Бакалова посідає останню сходинку в турнірній таб лиці за підсумками першого туру. За твердженням головного тренера, "каноніри" в матчі на "Дніп ро-Арені" самі на себе не були схожими. Що стало причиною дебютної невдачі "Арсеналу", розповів півзахисник команди Артем Старгородський.

- Артеме, що під час гри в Дніпропетровську пішло не так, адже команда, що й головний тренер підмітив, не була схожою на себе?

- Тут тяжко щось однозначно сказати. Ми готувалися, переглядали матчі, вивчали суперника й хотіли зіграти якнайкраще, та вийшло… вийшло, як вийшло. Мабуть, справа в тому, що не всі гравці до кінця робили те, про що просив тренер. Тобто кожен робив те, що сам убачав за краще, а не виконував розпорядження на гру від тренера. Ось тому й вийшов такий безлад на полі.

- Мабуть, причиною невдачі може бути й те, що це лише перша офіційна гра в сезоні?

- Це, мабуть, теж вплинуло. Перша гра, кожен хотів виступити якнайліпше, всі прагнули себе проявити з кращого боку, тим паче й сильний суперник дістався, якому також варто віддати належне. Наступний тур у нас теж передбачається непростий - приймаємо харківський "Металіст". Утім, у нашому чемпіонаті будь-яка команда далеко не подарунок. Але будемо старатися й намагатися перемогти.

- До речі, як минули передсезонні збори, які повинні були би згуртувати та зіграти колектив?

- Команда зібралася в Києві, щоправда, приєднався вже на зборах у Словенії. У принципі, той час, який ми перебували за кордоном, пройшов украй плідно. Усе, що запланував тренерський штаб, виконали, нічого нам не завадило. Кожен із гравців викладався наповну. Тобто виконали абсолютно все, що вимагав тренер.

- Які ж висновки зробила команда після невдачі в Дніпропетровську?

- Тут кожен для себе зробив певні висновки, сам безпосередньо бачив, що й як… Думаю, що кожен гравець нашої команди після цього матчу змінить своє ставлення до командної гри.

- А який висновок із поєдинку зробили ви?

- Висновок такий: потрібно повною мірою виконувати тренерські настанови, те, що просить і вимагає тренер. Правильно це чи неправильно вирішувати не футболісту, бо це прерогатива наставника. Хочеться чи не хочеться це гравцеві, але це потрібно робити, тому що така воля головного тренера, який, зрештою, й відповідає за результат. Звісно, бувають одиничні випадки, які вимагають імпровізації. Але це, повторюся, вкрай рідкісні випадки.

- Який настрій усередині команди після поразки?

- Зрозуміло, що програвати нікому не приємно. Але бувало й гірше. Варто згадати бодай минулий старт чемпіонату, коли ми в Донецьку програли 0:6… Тим не менше, команда не розклеїлася, а продовжувала грати, й, як виявилося, більш-менш вдало. Так і тут, думаю, кожен має не просто так подивитися на себе й по всьому, а зробити для всіх певні висновки. Думаю, ця поразка зробить нас сильнішими.

- Які завдання на сезон поставило керівництво клубу?

- Конкретних завдань нам ніхто не ставив. Просто кожну наступну гру потрібно грати на перемогу та показувати пристойний та якісний футбол.