16 липня 2013 10:53
6

Виктор ГРАЧЕВ: "Динамо" в Ужгороде будет не легче, чем с "Волынью"

Перший тур чемпіонату України з футболу приніс першу сенсацію. Найдорожча команда країни київське "Динамо" на своєму полі зіграла внічию матч із луцькою "Волинню". "Шахтар" у важкій боротьбі здолав ужгородську "Говерлу". Ігри туру аналізує колишній форвард "Шахтаря" 57-річний Віктор Грачов.

— Нашим футбольним грандам час зрозуміти, що прохідні поєдинки в Об'єднаному турнірі завершилися. Замість "Зеніта" й "Спартака" на них чекають "Волинь" та "Говерла", які спуску не дадуть, — сміється Віктор Олександрович. — Якщо говорити серйозно, то у футболі давно відома істина — грають не гроші, а живі люди. Віталій Кварцяний поповнив "Волинь" футболістами з першої ліги, а Олег Блохін — зірками з Європи. Однак у грі не було цього помітно. "Волинь" поступалася киянам лише у виконавській майстерності. У решті компонентів — тактиці, фізичній готовності, настрої на поєдинок — не поступалася, а в чомусь і переважала. Чомусь першоліговим виконавцям лучан не треба часу на адаптацію, а київським зіркам — треба. До того ж ніхто не відміняв прописну істину — команді погано, коли є недобір гравців. Але ще гірше, коли перебір. Прихід великої групи нових виконавців порушує мікроклімат у колективі. Згадайте, як "Зеніт" придбав бразильця Халка. Через внутрішні чвари й підозри команда втратила чемпіонство.

На форумах уболівальники радять власнику "Динамо" Ігореві Суркісу витрачати на нових гравців не по 50 мільйонів євро, а не шкодувати 2-3 мільйони на кваліфікованого тренера.


— Думка правильна, але не знаю, яким боком вона стосується "Динамо". Обговорювати її не в моїй компетенції. Упевнений, що Ігор Михайлович краще за всіх знає ситуацію у своєму клубі.

Припускаєте, що кияни не переможуть і в наступному матчі в Ужгороді?


— Все може трапитися. "Говерла" цілком могла зіграти внічию в Донецьку. На мою думку, В'ячеслав Грозний — кваліфікованіший тренер за свого попередника Олександра Севидова. Грозний буквально з листа створив команду, яка дала бій чемпіону. Тому прогнозую, що "динамівцям" в Ужгороді буде не легше, ніж у матчі з "Волинню".

За рівнем гри у першому турі найімовірніший фаворит "Дніпро".


 — Згоден. Дії дніпропетровців сподобалися. Команда грає з великим настроєм, в один дотик. Легко зламують насичену оборону. Весняні невдачі дніпрян, вочевидь, лежали у площині психології. Футболісти оспорювали ледь не кожне рішення арбітра. Часом нервував і тренер. А зараз підтягнулася дисципліна. Енергію футболісти витрачають лише на власну гру. Якщо підопічні Рамоса так діятимуть і в найближчих турах, то будуть реальними претендентами на чемпіонство.

А вообще дожились : покорить Говерлу и умереть. От счастья. Суркис, кстати, чтой-то затихарился. А как сладко пел после Объебола!
Сховати
Вам, шановний, Суркіс щось винен?
Бля, ещё один легенда-маразматик..
Конечно, не легче. Судейки-то одни и те же.
А кротам твоим долбаным с Говерлой легче было ?
люблю грачева, все что он не говорит - сбывается с точностью наоборот))))