3 червня 2013 15:53
1

Николай МЕДИН: "За Коноплянку дадут больше €10 млн"

 Уже цього лiта "Днiпро" втратить лiдера команди

Та й водночас одного з найсильнiших українських футболiстiв. Про бажання змiнити клуб спершу оголосив сам спортсмен, а пiзнiше повiдомив про своє рiшення й керiвникiв "Днiпра".

Тi готовi вiдпустити Коноплянку, але лише за однiєї умови: вiн має перейти в iноземний клуб. За повiдомленнями європейської преси, Євгеном Коноплянкою всерйоз цiкавляться дортмундська "Боруссiя", леверкузенський "Баєр", iталiйськi "Наполi" й "Мiлан".

-- Це буде величезна втрата, -- каже кореспондентовi "Експресу" Микола Медiн, колишнiй воротар "Днiпра". -- Євген Коноплянка -- справжнiй лiдер "Днiпра". Вiн дуже креативний, швидкий, а головне -- вибуховий. Хлопець може в будь-який момент вистрелити i "зробити гру". На жаль, я не бачу жодного гравця, який нинi може замiнити Коноплянку...

-- Чи погоджуєтеся з тим, що у "Днiпрi" цей футболiст перестав прогресувати?

-- Так, треба визнати, що Коноплянка зупинився у розвитку i топчеться на мiсцi. Причини рiзнi: вiд травми i до результатiв команди. "Днiпро" не вийшов у Лiгу чемпiонiв, тому Коноплянка, мабуть, втратив
стимул працювати. Тож заради своєї кар'єри вiн хоче змiнити
команду.

-- Нiмецький трансферний портал оцiнює нашого футболiста у десять мiльйонiв євро. Чи готовi європейцi викласти такi грошi?

-- Так, готовi. За цього футболiста дадуть бiльше, нiж десять мiльйонiв євро. Але українськi клуби. По-перше, вони менше ризикуватимуть, бо Євгеновi не треба буде адаптовуватися до своєї країни. А по-друге, "Шахтар" i "Металiст" нинi шукають українських футболiстiв. Тож паспорт Коноплянки автоматично збiльшує його цiну в Українi.

-- Але ж "Днiпро" принципово не хоче продавати Євгена Коноплянку суперникам з чемпiонату України?

-- У цьому немає нiчого дивного. А навiщо нам продавати Коноплянку своїм суперникам? Ми не хочемо пiдсилювати опонентiв! А якщо дбати про кар'єру Коноплянки, то його слiд вiддавати за кордон.

Олег Зубарук

и опять честно