26 травня 2013 00:06
2

Деян САВИЧЕВИЧ: "Черногорцам стоит бояться украинцев"

За два тижні до матчу зі збірною України, який відбудеться в рамках відбіркового турніру чемпіонату світу-2014, президент Футбольного союзу Чорногорії Деян Савічевіч поділився своєю думкою про ситуацію в групі H.

"Цікаво, що в нашій групі усі команди краще грають на виїзді. Приміром, наша збірна двічі втрачала очки у домашніх матчах, але на виїзді здобула дві перемоги. Українці виграли у Варшаві і розійшлися миром з Англією, яка, в свою чергу, зіграла внічию з нами і поляками", - сказав він.

Нинішня ситуація в групі H нагадує ту, яка склалась в червні 2011 року, коли збірна Чорногорії лідирувала у відбірковій групі Євро-2012. Тоді на підопічних Златко Кранчара чекав поєдинок з Болгарією. Вболівальники очікували від своєї збірної впевненої перемоги, однак зустріч закінчилася внічию. В наступних матчах чорногорці втратили ще декілька важливих очок, і в результаті поступилися першим місцем англійцям.

"Не можна допускати повторення тієї ейфорії. Два роки тому всі думали, що немає нічого, на що ми не здатні, що ми найсильніші і найкращі. Громадськість списала Болгарію, а гравці, очевидно, також піддалися тій атмосфері. Варто пам'ятати про той урок перед матчем з Україною", - наголосив екс-гравець збірної Югославії.

Савічевіч вважає, що українську команду варто поважати, ба навіть боятися.

"Не страшно, якщо наші гравці вийдуть на поле з певним відтінком страху. Це відчуття мобілізує команду, створює змагальний дух. У мене є повна впевненість у здібностях нашого головного тренера. Я оптиміст, але помірний, і зараз думаю тільки про майбутній матч з Україною", - цитує Савічевіча vijesti.me.

Да..., хитрый балканец.))
Психологические игры начались. Черногорцы никого не боятся, они настоящие мужики, но их надо обыгрывать.