27 березня 2013 13:07
2

Виктор ГРАЧЕВ: "Первое место в группе разыграют без сборной Украины"

Колишній гравець "Шахтаря" Віктор Грачов прокоментував останню гру збірної України й перспективи виходу на чемпіонат світу в Бразилії.

"Мені шкода, що весною вже не буде відбірних матчів, – каже Віктор Олександрович. – Видно, що збірна втягнулася в змагальний ритм. Команда гарно біжить, пресингує. У гравців немає накопиченої втоми. Вони виглядають на порядок зібранішими ніж у лютому, коли повилітали із клубних турнірів. Улітку буде не те. Звісно, я радітиму, що повернуться травмований Коноплянка і дискваліфіковані Гармаш і Ротань, але дуже непокоюся за результат зустрічі 7 червня в Чорногорії. Признатися, я недооцінював чорногорців. Думав, що вони перемогли нас у Києві випадково. Тепер бачу, що помилявся. Команда дуже солідна й виграш у неї на виїзді буде дорівнювати подвигу. Хоча інший результат для українців означатиме припинення боротьби".

Віктор Олександрович не погоджується з думкою, що другі матчі спареного туру даються Україні важче.

"Річ не у фізичних навантаженнях, а в емоційних. Фізично гравець легко відновлюється за 72 години. Інша справа – емоційний заряд. Такі перемоги, як у Варшаві, відбирають занадто багато емоцій. Накопичити їх знову за чотири дні – проблематично", - каже він.

Грачов думає, що Україна боротиметься лише за друге місце.

"Хочу помилитися, але думаю, що перше місце розіграють без нас. Українцям важко буде грати, усвідомлюючи, що кожна наступна гра не те, що на вагу золота – вона як остання. Тішить, що Україна закінчує процес зміни поколінь. Думаю, що чемпіонат Європи 2016 і чемпіонат світу 2018 без нас ніяк не обійдуться", - впевнений фахівець.

Експерт не погоджується з думкою, що київські динамівці краще грають у збірній ніж у клубі.

"Це не моя компетенція. Думаю, тут знову-таки проблема психології. В клубі зібрані гравці різних національностей. У збірній ситуація інакша. Хлопці засумували за нею за довгу зиму. Звісно, добру атмосферу створив Михайло Фоменко", – вважає Грачов. 

А что тут говорить, все как есть. Боюсь чтоб второе не рызыграли без Украины. Мы свои очки потеряли там где можно и нужно было брать. Зато до сих пор рассказываем как же сборная играла с англичанами.
Ну что тут скажешь? Да ничего, потому что забанят...!:)