12 березня 2013 14:34

Дмитрий ТРУХИН: "Говерла" еще поборется за место под солнцем в Премьер-лиге"

 Півзахисник ужгородців намагається зберігати оптимізм навіть попри дуже серйозне відставання від конкурентів.

 
- За нетривалий час роботи у спортивній журналістиці помітив, що футболісти, зазвичай, не надто спостережливо ставляться до статистичних даних, навіть власних: приміром, про різноманітні ювілеї гравцям нерідко повідомляє саме преса. Дмитре, ви, до прикладу, знаєте, хто нині найкращий асистент чемпіонату серед українських футболістів?
 
- (Після паузи). Здається, я…
 
- Правильно, ви - на другій сходинці з сімома «асистами». Перший - Даріо Срна з десятьма. Виходить, ви виняток із цього правила?
 
- Загалом ні, бо також не надто прискіпливо ставлюся до подібних речей. У таких ситуаціях моїм інформатором виступає батько: ось він справді досить ретельно відслідковує все, що зі мною пов’язане.
 
- А чи можна робити висновок, що для вас процес переходу з першої ліги до прем’єр-ліги пройшов безболісно, на відміну від багатьох інших футболістів? Торік ставали найкращим гравцем другого за рангом дивізіону, нині - серед кращих «піднощиків снарядів» у еліті…
 
- Не сказав би, що все пройшло так уже просто та безболісно. Тим паче, що старт у команди видавався таким, що гірший і уявити складно. Утім, із часом справді адаптувався до вимог, що диктує найвищий рівень вітчизняного футболу.
 
Ясна річ, що в прем’єр-лізі все складніше: тут цінується, передовсім, швидкість мислення. Якщо довго ухвалюєш рішення на полі, нічого хорошого не вийде.
 
- Чи поділяєте думку, що нині в «Говерли» немає реальних конкурентів у боротьбі за виживання? Якось зовсім не віриться, що «Карпати», «Ворскла» не набиратимуть очки. Може, слід уважати «Таврію» основним конкурентом?
 
- Я би не сказав, що нас це так уже й турбує. Головне, добре робити свою справу, постійно набирати очки, що в нас не завжди виходить. Коментувати конкурентів чи тих, кого можна такими вважати, на мій погляд, недоцільно.
 
- Насамкінець, хотів би торкнутися такої теми: була інформація, що в «Говерлі» затримують зарплатню українцям, зате вчасно платять легіонерам. Якось не віриться, що за таких умов може зберегтися нормальний мікроклімат у колективі. Найяскравіший приклад - ситуація в пітерському «Зеніті»…
 
- Ваша інформація не зовсім правдива. Так, упродовж осінньої частини сезону затримки й справді були, але затримували усім: і нашим, українським хлопцям, і легіонерам. Тому якихось конфліктів на фінансовому ґрунті виникнути в принципі не могло. 
 
j0ker