25 вересня 2012 22:59
10

Михаил СОКОЛОВСКИЙ: "За "Динамо" болит душа..."

Капітан «Шахтаря» 1980-х про ситуація навколо «Динамо».

— Кубкова гра в Донецьку була практично — в одні ворота. Зауважу, що іноді буває, коли спостерігаєш зустріч по телевізору — один погляд, зі стадіону — інший. Був присутній на матчі. Зауважу, що впродовж двох таймів була тотальна перевага «Шахтаря». Часом були навіть моменти, коли «гірники» динамівців заганяли в штрафний майданчик, і м’яч — за допомогою передач — над нею літав, а кияни не знали, як його відібрати, та як піти в контратаку! На жаль, «Динамо» постало приреченою командою. Вважаю, що 1:4 для неї — це ще добре відбулися.

На тлі київського «Динамо» «Шахтар» за якістю гри пішов далеко вперед. В організації гри «гірники» демонструють перевагу над усіма командами. Згоден із Сергієм Нагорняком, що деякі легіонери столичних діють на полі так, немов грають для себе. А подивіться в «Шахтарі», як віддаються грі його легіонери: і підкати роблять… А свої, українці? Чигринський (поки що травмований), Степаненко, Ракицький, Кучер, Шевчук дуже дорожать майкою «Шахтаря», тим, що виступають за донецький клуб.

Сьогодні за «Динамо» в мене просто болить душа. Адже раніше це був один із провідних клубів Європи, а зараз кияни повинні серйозно налаштовуватися навіть на команду, яка в чемпіонаті України перебуває в зоні вильоту. Ви ж бачили, що багато перемог над аутсайдерами вони вимучували. І прямо скажу: «Динамо» — не швидкісна команда. «Шахтар», коли перехоплював м’яч, то там потім така лавина йшла, гравці бігли!..

Коли Мілевського випустили на поле, а ми сиділи там ветеранської компанією, тож про гру Артема говорили: «Ех, і швидкість він включив. Звичайно, для ветерана вона непогана» (сміється.— Прим.ред.).

У «Шахтарі» селекційна робота поставлена здорово. Час помилок у ній уже минув. Ось дивіться, Мірча Луческу провів заміни, й гра засяяла новими фарбами, а у «Динамо» заміни були зроблені від безвиході. Свіжий струмінь вони не привнесли.

У «Шахтаря» є свій стиль гри. У «Динамо» — «різностилля», кожен по-своєму мислить, по-своєму грає. Ось, наприклад, лівий захисник Тайво, коли грав у Франції, то «з’їдав» футболістів, діяв жорстко. А зараз у зону свою прибіжить і чекає, коли туди підтягнуться опоненти. Наприклад, Мхитарян такі швидкості включав, що нігерієць не знав, що робити!

Можна говорити все, що завгодно, але в психологічному плані динамівці вже не вірять у себе. Раніше їх боялися в усій Європі, а зараз уже й ужгородська «Говерла» столичного клубу не боїться…

Розгромний рахунок у матчі — закономірний, клас «Шахтаря» — значно вищий, а командні швидкості взагалі неспівставні. У мій час так розгромити динамівців було майже неможливо. Найбільша перемога в «Шахтаря» мого часу була 2:0, коли ми їх обіграли 1978 року. Після того потужного «Динамо» нам уже не були страшні ні «Барселона», ні «Ювентус», ні «Айнтрахт». Щоб зрозуміти, що відбувається нині в «Динамо», треба бути, звичайно, ближче до команди, але зрозуміло одне — гри в киян на сьогодні немає.

«Український футбол». 

Особо и возразить то нечего...- один из немногих УВАЖАЕМЫХ людей из стана "заклятых друзей", кто заслужил право сказать подобное...
Хоть мужик со стороны но он МУЖИК без сопливых воплей "болонки",не укушу,то хоть погавкаю
Много по делу про ДК, и одновременно из шлактёра сделал прямо идеал футбольной мечты! Бред...
Все по делу. Соколовский дружил с головою, когда играл на поле ( в то время, когда это была силовая команда), чувствуется, что многим динамовцам и сейчас показал бы мастерство.
Ну ну,посмотрим на вашу"лавину" с Юве и Челси.Вспомнила бабка,как девкой была.Влетала шахта в 80-е на евроарене регулярно,ни разу до весны не дотягивали,а теперь запели оды.Забыли прошлый евросезон,а Тимошуара уже впрошлом?Ха-ха-ха.
Многое по делу, к огромному сожалению. Ждем перемен, быстрых перемен.
"За "Динамо" болит душа..." Коли я в школу ходив, була така собі медсестра у нас, так от вона всім, коли в кого що боліло, казала: "Йди подуйся!" Так що, Соколовський ти наш, йди подуйся, якщо щось болить!!!
У Виталика Соколовского тем более)))
Да порвут твой Сахтарь челсоиды и ювентини.Такой херни нагородил."фарбами засяяла"-ну и бредятина
Сховати
як неприкро, сказав все по ділу чи ти футбол не дивився?