1 червня 2012 15:46

Экс-тренер сборной Чехии может возглавить "Таврию"

За ексклюзивною інформацією «УФ» одним із головних претендентів на порожнє місце головного тренера кримського клубу є чеський наставник Йозеф Хованець.
 
Тренерську кар’єру 52-річний фахівець розпочав у рідній празькій «Спарті», за яку провів кількасот матчів у якості футболіста. На тренерському містку клубу Хованець досяг успіхів (два чемпіонства поспіль), за що отримав винагороду у вигляді посади наставника національної збірної Чехії. Керування головною командою країни пан Йозеф розпочав дуже яскраво: чехи на одному диханні пройшли кваліфікації до Євро-2000, але там задовільнилися лише третім місцем у групі.
 
На мундіаль-2002 Хованець збірну не вивів, поступившись у стикових матчах бельгійській команді. Ця поразка вартувала ймовірному наставнику «Таврії» роботи у збірній. Надалі були короткотривалі періоди у скромному чеському клубі «Маріла» та російській «Кубані», кількарічна перерва у тренерській діяльності та повернення до «Спарти».
 
Нині Йозеф Хованець, зокрема, знаний у Чехії футбольний коментатор. Утім, цілком можливо, що з цим ремеслом наддосвідчений (але водночас і не дуже віковий), Хованець попрощається заради роботи у «Таврії».