28 квітня 2012 21:15

Киевская власть: Фан-зона на Крещатике не причинит неудобств пешеходам

Офіційна фан-зона, яку 28 травня розпочнуть монтувати на Хрещатику і Майдані Незалежності, не заважатиме пересуванню пішоходів вулицею.

Як повідомив перший заступник начальника Головного управління транспорту та зв’язку КМДА Іван Шпильовий, вона займатиме лише проїжджу частину, а тротуари залишаться вільними для руху.

Разом з тим з 28 травня до 2 липня буде закрито рух транспорту вулицею Хрещатик на ділянці від вул. Інститутської до бульв. Т.Шевченка.

На цей період Головне управління транспорту із погодженням з УЄФА розробило порядок заїзду транспортних засобів у зону з обмеженим в’їздом у центральну частину міста.

Перепустки на в’їзд у межі транспортного периметру надаватимуться для транспортних засобів аварійних служб; прибиральної техніки; транспорту підприємств і установ, розташованих у транспортних периметрах стадіону і фан-зони; автомобілів, які обслуговують фан-зону; оперативних чергових автомобілів, які безпосередньо задіяні в забезпеченні заходів, пов’язаних з проведенням Євро.

"Для громадян, які мешкають у межах транспортного периметру, спеціальні перепустки виготовлятись не будуть. Їхні транспортні засоби будуть допускатись у вказану межу за пред‘явленням паспорта з відміткою про реєстрацію місця проживання. Якщо мешканець орендує помешкання у вказаному периметрі, йому необхідно пред’явити документ, що підтверджує факт оренди житла", - наголосили у прес-службі мерії.

Транспортні засоби швидкої медичної допомоги, МВС та  МНС будуть допускатись у транспортний периметр без перепусток.

Шпильовий також наголосив, що з початком роботи офіційної фан-зони вносяться певні зміни у режим роботи столичного метрополітену. Зокрема: станції "Майдан Незалежності", "Театральна", "Хрещатик" працюватимуть у звичайному режимі.

Вхід на ці станції обмежуватиметься після закінчення матчу та інших заходів, а також в разі виникнення позаштатних ситуацій. Крім того, працівники міліції будуть обмежувати вхід у підземні переходи, які прилягають до станцій, аби не допустити в них тісняви.