28 квітня 2012 12:32

Юрий ДЕГТЯРЕВ: "Если в "золотом матче" Коваль сыграет классно – может стать первым номером сборной на Евро"

Колишній голкіпер донецького "Шахтаря" та збірної Радянського Союзу Юрій Дегтерьов, 63 роки, склав для "ГПУ" свій варіант воротарської заявки України на Євро-2012 за умови, що Олександр Шовковський і голкіпер московського "Спартака" Андрій Дикань не зіграють через травми, а Олександр Рибка із "Шахтаря" — дискваліфікований.

1. Андрій П'ятов, 27 років, "Шахтар"

На користь Андрія — досвід. Він достатньо пограв у Лізі чемпіонів. Був першим номером збірної у відборі на Кубок світу-2010. У національній команді напевне гратимуть в основі від одного до трьох захисників "Шахтаря", це плюс із точки зору взаєморозуміння. Ще один: два матчі групового турніру Україна проведе в Донецьку, на рідному для П'ятова стадіоні.

Мінус очевидний: П'ятов переживає не найкращий період у кар'єрі. Тому програв конкуренцію Рибці.

2. Максим Коваль, 19 років, "Динамо"

Його перспективи мають визначитися після двох заключних поєдинків чемпіонату України і можливого "Золотого матчу". Якщо провалить — узагалі не поїде на Євро. Якщо зіграє класно — може навіть виграти конкуренцію в П'ятова і стати першим номером команди. А поки що я б його розглядав як другого.

3. Денис Бойко, 24 роки, "Кривбас"

Стабільна ігрова практика, реакція та досвід матчів за молодіжну збірну. Бракує стабільності, але я віддав би Денису перевагу перед, скажімо, Олександром Горяїновим. Голкіпер у віці нам не потрібен. А Антон Каніболоцький із "Дніпра" програє у клубі конкуренцію чеху Яну Лаштувці.