6 квітня 2012 12:42

Андрей ПОЛУНИН: "Думаю, в субботу будет ничья"

7 квітня, в суботу, відбудеться центральний матч футбольного чемпіонату. Донецький "Шахтар" на 50-тисячній "Донбас Арені" прийматиме київське "Динамо". Початок поєдинку о 16.00. Пряму трансляцію вестимуть телеканали "Україна" та "Футбол".

– "Динамо" має 3 очки переваги перед "Шахтарем", тому зрозуміло, що кияни гратимуть на нічию, – каже "ГПУ" колишній гравець збірної України Андрій Полунін, 41 рік. – Юрій Сьомін уже грав у п'ять захисників по ходу матчу в Харкові. Але не думаю, що така ситуація повториться в Донецьку. Осіннє "Динамо" було досить боязкою командою, робило ставку на оборону, але дозволяло супернику створювати багато моментів біля своїх воріт. Теперішнє грає гостріше, більше забиває, а головне – стабілізувало дії в обороні. Це дуже важливо у протиборстві з "Шахтарем", який завжди грає від атаки.

У "Динамо" достатньо центральних захисників – Хачеріді, Юссуф, Михалик, Бетао, Алмейда. Яка пара найоптимальніша?

– Я б зробив ставку на Хачеріді – Бетао. Хоча б тому, що в Юссуфа та Михалика були мікротравми. Хачеріді вважаю сильним захисником. Його емоції під час матчу зайві, але виправдані – помітно, що людина переживає за справу.

"Шахтар" намагається атакувати широко. Як "Динамо" може протидіяти опоненту на флангах?

– Сьоміну видніше. Зрозуміло, що кияни максимально наситять "крайні" точки поля. Не буде такого, щоб один гравець відповідав за весь фланг.

Хто з "динамівців" може створити найбільше проблем "гірникам"?

– У атаці – Андрій Ярмоленко. Я думаю, це стрижневий виконавець у системі гри лідера чемпіонату. А лідером поза полем є Олександр Шовковський.

Оборона "Шахтаря" видається значно слабшою за напад. Як Луческу можна подолати цю проблему?

– У глобальному плані її треба вирішувати у міжсезоння. Стосовно цього матчу, думаю, в центрі захисту донеччан точно зіграє Ракицький. І очевидно, Чигринський, бо він продуктивніший у наступальній грі, ніж Кучер. А донецькому клубові треба наступати, і потрібні такі люди, які одним пасом можуть розпочати атаку.

Чи буде на користь "Шахтаря" статистика: "Динамо" завжди програвало й ніколи не забивало до матчу на "Донбас Арені"?

– Минула статистика до суботнього поєдинку не матиме жодного стосунку. Фактор свого поля на користь "Шахтареві" тільки через пристойну якість газону, на якому легше комбінувати. Особливо вміють це робити Фернандіньйо та Вілліан.

Чи можна говорити, що виграє той, хто заб'є перший?

– Ні. В обох команд достатньо вправності, щоб виплутатися з програшної ситуації. Тому, думаю, поєдинок закінчиться внічию – 1:1.