24 березня 2012 15:50

Миколюнас: "С открытием "Олимпийского" в Киеве возрос интерес к футболу"

В Україні у зв'язку із наближенням Євро-2012 відчувається справжній футбольний бум. Свідченням цього є будівництво нових стадіонів та їх заповнюваність під час матчів. Такою думкою з журналістами литовського видання Lietuvos žinios поділився півзахисник київського "Арсенала" Саулюс Міколюнас.

"За декілька років Україна побудувала нові стадіони, а рівень футболу в країні суттєво зріс. Місцеві клуби можуть собі дозволити запрошувати легіонерів, які виступають за свої національні збірні. Найбільшого прогресу за останні два сезони досяг харківський "Металіст", який успішно виступає в Лізі Європи", – відзначив футболіст.

Підвищенню інтересу до футболу в Києві, за словами Міколюнаса, сприяло відкриття оновленого "Олімпійського". "Ситуація з публікою в Києві в останні роки була складною, люди не дуже хотіли йти на футбол. Найбільшу аудиторію збирали в Харкові, Донецьку, Львові. Але все змінило відкриття НСК "Олімпійський". На останньому нашому дербі з "Динамо" були присутні 51 тисяча глядачів, а матч "Динамо" з "Дніпром" відвідали 68 тисяч!", – підкреслив гравець.

Він додав, що європідготовка у Києві – на фінішній прямій. "Можна говорити про те, що вже тривають лише косметичні роботи – в аеропорту, прилеглій до нього території, завершується реконструкція доріг", – підсумував Міколюнас.