15 березня 2012 13:26

Лухтанов и Ко отправляются на турнир U-17 в Турцию

У четвер, 15 березня, юнацька збірна України, складена з футболістів 1995 року народження, вирушає до турецького Белека, де пройде її заключний збір напередодні старту в еліт-раунді кваліфікації ЧЄ-2012 (U-17).

 

Тестування, спаринг, переліт

Наставник нашої команди Олександр Петраков везе з собою на береги Середземного моря 20 футболістів, 18 із яких увійдуть до заявочного списку. Хто саме − визначиться за результатами збору, під час якого юнаки пройдуть всебічне тестування. Окрім того, на 20-е число у синьо-жовтих запланований контрольний поєдинок, який також допоможе зробити тренерському  штабу правильний вибір.  Варто відзначити, що партнерам не зможе допомогти травмований захисник київського «Динамо» Вадим Шевчук, натомість шанс дебютувати в збірній отримав його одноклубник − хавбек Роман Яремчук.

 

Грізні опоненти

Наступної суботи, 24 березня, українці вирушать до Тбілісі, де й гратимуться відбірні матчі у 3-й групі. Вже на старті підопічні Петракова схрестять шпаги з англійцями, а за два дні сперечатимуться з іспанцями. Саме ці дві команди з’ясовували стосунки в фіналі ЧЄ-2010 (U-17), до того ж британська команда дісталася півфіналу минулорічного чемпіонату.  З обома представниками континентальної топ-обойми наші співвітчизники зіграють на полі динамівського стадіону імені Бориса Пайчадзе, а їхній заключний матч − проти господарів − прийме арена імені Михайла Месхі.

 

Без остраху

З огляду на силу опонентів  і регламент змагань, згідно з яким путівки до фінальної стадії отримають лише переможці кожного із семи групових турнірів, завдання, що стоїть перед підопічними Петракова виглядає надскладним. Утім, український тренер не схильний драматизувати ситуацію. «Ми налаштовуємося тільки на перше місце й не боїмося жодного із суперників», − каже він.

 

Пригоди в Хорватії

Нагадаємо, що на шляху до Грузії синьо-жовті подолали бар’єр першого раунду кваліфікації, у жовтні 2011-го фінішувавши другими в 7-му квартеті. Тоді в Хорватії наша збірна обіграла майбутніх переможців міні-турніру бельгійців (2:0), поступилася господарям (0:1) і розійшлася миром із азербайджанцями (0:0). Залишається додати, що вирішальні баталії ЧЄ-2012 (U-17) пройдуть із 4 по 16 травня в Словенії.

 

Відбірний еліт-раунд ЧЄ-2012 (U-17). Група 3 (Тбілісі, Грузія)

26 березня. Англія − Україна (15.00 за київським часом), Іспанія − Грузія.

28 березня. Іспанія − Україна (15.00), Грузія − Англія.

31 березня. Україна − Грузія (13.00), Англія − Іспанія.

 

 

Склад збірної України:

Воротарі: Богдан Сарнавський («Арсенал» Київ), Ярослав Ставицький («Шахтар» Донецьк);

захисники: Микита Бурда, В’ячеслав Лухтанов, Павло Полегенько (усі − «Динамо» Київ), Тарас Качараба («Шахтар»), Едуард Соболь («Металург» Запоріжжя), Юрій Ткачук («Металіст» Харків);

півзахисники: Артем Габелок, В’ячеслав Танковський (обидва − «Шахтар»), Роман Лазарович, Ігор Харатін, Роман Яремчук (усі − «Динамо»), Юрій Яструб (УФК Львів);

нападники: Дмитро Білоног, Артур Миранян (обидва − «Шахтар»), Микита Ветров («Металург» З), Тарас Завийський («Карпати» Львів), Артем Радченко («Металіст» Харків), Максим Тищенко («Динамо»).