6 лютого 2012 12:58
10

"Говерла-Закарпатье" подписало первого японца в истории украинского футбола

Наприкінці минулого тижня «Говерла-Закарпаття» погодила всі трансферні деталі та офіційно уклала дворічний контракт з 25-річним японським атакувальним півзахисником Ясухіро Като. Ця угода, без перебільшення, є історичною не лише для ужгородського клубу, а й для усього українського футболу: новобранець закарпатців став першим представником країни, де сходить сонце у 20-літній історії вітчизняного футболу. Японський легіонер виступатиме за ужгородців під 22-м номером.

Ясухіро – вихованець найбільш популярного та успішного японського клубу «Нагоя», який, до речі, став чемпіоном Японії в останньому сезоні. Като виступав також за японські клуби «Хамаматсю» та «Нагано Парсейро», тайські «Осотспа Сарабурі» та «Королівську тайську армію». На початку минулого року японський вінгер приєднався до латвійського «Гульбене», де став головним відкриттям чемпіонату та влітку 2011 року отримав запрошення до «Вентспілсу», який в результаті привів до звання чемпіона Латвії та у складі якого відіграв у єврокубках (Ліга Європи).

Резонансний трансфер прокоментував головний тренер «Говерли-Закарпаття» Олександр Севідов: «Підсилення нашої команди таким якісним гравцем, як Като, стало можливим завдяки плідній та ефективній співпраці віце-президента клубу Олександра Шуфрича з агентом ФІФА Андрієм Білейчуком.

Ясухіро – надзвичайно швидкий, високотехнічний, дуже витривалий футболіст. Скажу відверто, тренерський штаб був вражений його показниками: у Като, наприклад, ступінь відновлення після навантаження у тренувальному процесі та контрольних матчах – на рівні Анатолія Тимощука. Для порівняння, у жодного гравця нашої команди немає таких показників…

За манерою гри Ясухіро нагадує Коноплянку. Володіє швидкісною технікою та швидкісним дриблінгом, при цьому японець – «характерний», безстрашний, дуже непоступливий у єдиноборствах футболіст.

Неможливо не відмітити у нашого новобранця і величезне бажання працювати, кажучи по-футбольному – «догравати» кожний момент, кожний епізод. Уважно спостерігаючи за Като, за його звичкою, окрім загальнокомандних тренувань, щодня працювати індивідуально (причому досить інтенсивно!), переконався: феноменальна працездатність – не міф, а дійсно притаманна риса, яка вигідно вирізняє японців.

Переконаний, що Ясухіро може стати і прикладом справжнього професіоналізму і самодисципліни для наших молодих футболістів. Звернув увагу у тому числі і на таку важливу деталь, як харчування: японець завжди обирає виключно правильні як для професійного спортсмена інгредієнти, причому це стосується не тільки якості, але й кількості їжі. І дійсно – у футболі немає дрібниць, є деталі».

http://www.youtube.com/watch?v=eG_JUGHraO0 )
а вообще круто, экзотика))) надеюсь заиграет . Кстати, давно в Динамо японца хочу видеть))))
Сховати
Не выживет у нас японец, после первого же командного обсера сделает себе харакири. Нам лучше индуса, те философски на все смотрят.
Сховати
Окодува чем не индус? тоже тот еще философ-))
У оболони вроде бы какой-то был японец...)
Сховати
Они его не подписали официально, он только на просмотре был.
Металлург,когда-то, подписывал корейца или японца?
Сховати
Двух корейцев Кима и Хванга (вроде так). Они всего полгода пробыли в команде, а потом уехали в неизвестном направление.
Сховати
Оба вернулись на Родину. Ким сейчас в глубоком запасе Сеонгьяма, который ИМХО заметно сильнее МетЗапа. Пару лет назад они были одним из ведущих клубов Кореи, но сейчас там кризис. Хванг в таком же глубоком запасе в одном из аутсайдеров Деджон Ситизен. PS. А по японцу... " та влітку 2011 року отримав запрошення до «Вентспілсу», який в результаті привів до звання чемпіона Латвії" 5 игр за Вентспилс 160 сыгранных минут (чуть больше 30 за матч) и 10 сыгранных минут в еврокубках в 1 матче. Он там даже основным игроком не был. Но пафоса то, пафоса сколько: 1. "який в результаті привів до звання чемпіона Латвії" 2. "За манерою гри Ясухіро нагадує Коноплянку." :-))))
Когда уже мы будем осваивать азиатский рынок?