21 січня 2012 23:02

Косырин: "Цель – 30 голов в чемпионате"

Днями з «Говерлою-Закарпаття» підписав контракт знаний в Україні один з найкращих бомбардирів вітчизняних чемпіонатів, досвідчений Олександр Косирін. Незважаючи на поважний як на форварда вік Олександр викладається на тренуваннях, прагне забивати й допомагає партнерам. Можна бути упевнений, що з таким гравцем кількість м’ячів у графі «забиті» буде на порядок більше.

- Олександре, не важко було переходити з морського краю в край гірський найзахіднішої області країни…

- Це ж не вперше, адже й раніше їздив і значно далі. В Ужгороді мене добре зустріли, тепер поступово набираю форму, адже трохи важкувато після двомісячної відпустки приходити до належного стану. Хоча під час відпочинку й ходив грати тенісбол, але в порівнянні з нинішніми навантаженнями, то були квіточки. За кілька днів тренувань вже втягнувся в ритм і нині прекрасно себе почуваю .

- Ти один з найкращих голеадорів чемпіонатів України, забив більше ста м’ячів на найвищому рівні та більше 60 у першій лізі. Цікаво, яку планку ставиш перед собою тепер?

- Ще на початку сезону, коли грав в ФК «Одеса» поставив перед собою ціль – забити 30 голів в чемпіонаті. На жаль, розтринькав купу гольових моментів і лише 10 разів засмучував воротарів команд-суперниць, тому ще 20 доведеться забивати вже у складі «Говерли-Закарпаття». Окрім того, прагну вперше в житті посісти першу сходинку в чемпіонаті й потрапити в Прем’єр-лігу. До цього часу таких нагод в футбольній кар’єрі ще не мав.

- В новій команді вже встиг адаптуватися? З ким найбільше контактуєш?

- З адаптацією проблем не виниклою. А в більшості спілкуюся з хлопцями, які раніше разом зі мною грали в лавах одеського «Чорноморця» - Мірком Райчевічем, Александаром Трішовічем та Сергієм Нудним.

- Які головні критерії стали ключовими, коли приймав рішення перейти в ужгородський клуб?

- Головним для мене стали інтереси сім’ї, тому після обговорення на сімейній раді всіх «за» і «проти» обрали «Говерлу» з решти пропозиці.і Після початку весняної частини сезону дружина з сином Єлісеєм переїдуть до мене.

- Тренувальний процес в Ужгороді від «одеського» відрізняється?

- Тренування в принципі схожі, тим паче, якщо врахувати зимове міжсезоння. Більшість гравців не дуже полюбляють цей період, в який закладається «фундамент» на цілий рік. Тому досить важко в ці місяці, але без цього ніяк, тож потрібно витримати.

- Окрім футболу, маєш ще якесь хобі?

- Тренувальний процес забирає багато сил і ще чимось займатися просто не вистачає часу. В Одесі ж більшість вільного часу приділяв родині та бізнесу.

- У своїй кар’єрі з чималої кількості забитих голів – твій найулюбленіший?

- Зараз важко й згадати, адже їх багато. В донецькому «Металурзі» та одеському «Чорноморці» забивав хороші м’ячі.