16 грудня 2011 07:01
1

Григорий СУРКИС: "Имея такое прошлое, можем смело смотреть в будущее"

Роздуми президента ФФУ по завершенні церемонії нагородження "Вікторія футболу"-2011

 
 
Для вас, напевне, в цій події головне не сама церемонія, а можливість зустрітися з людьми, яких нечасто доводиться бачити в такому складі, до того ж у такому незвичному вигляді — в елегантних костюмах.
 
Не для всіх це незвичний вигляд. Для мене він звичний, як і для першого президента України Леоніда Кравчука, і для багатьох інших гостей цього вечора. От Віктор Леоненко таки справді в незвичному вигляді, тому що з його постійними жартами йому значно більше пасувала б футболка. Але сьогодні всі вони були неперевершені. У цьому залі було надзвичайно багато колишніх і нинішніх футболістів, тренерів, футбольних діячів — зокрема й тих людей, хто формував і мою свідомість у дитинстві. На їх перемогах я вчився теж перемагати в складних життєвих ситуаціях. Сьогоднішня церемонія — це погляд у минуле. А з таким минулим ми можемо з упевненістю дивитися в яскраве майбутнє.
Вшановуючи героїв цього вечора, я вкотре переконався, що українському футболу зовсім не 20 років, як Федерації футболу незалежної України. Український футбол яскраво виділявся і навіть домінував в усьому Радянському союзі — особливо в останні його десятиліття. Без українців не можна було уявити собі жодної перемоги радянської збірної. Саме завдяки футболу Україна була й лишається знаною в цілому світі. Живе свідчення тому — присутні сьогодні три володарі Золотого м'яча.
Не знаю, почитает ли кто мой отзыв или нет, особенно кто-нибудь из специалистов по футболу, но я напишу свое мнение: Невооруженным взглядом видно, что наши игроки не выдерживают европейского ритма: 2 игры в неделю. Надо задуматься специалистам, в чем дело. То ли мы "ущербный" народ, то ли в нас не такое питание, экология, образ жизни, в том числе и количество потребленного алкоголя? Может быть в зарубежных командах секретная методика по реабилитации игроков после матча и есть какие-то лекарства, нам не известны. Но надо что-то делать. Ведь дело даже не в конкретных игроках. Как Вы все полагаете?