22 серпня 2011 14:30

U-17: юных украинцев ждет международный турнир Syrenka Cup

У понеділок, 22 серпня, юнацька збірна України, складена з футболістів 1995 року народження, розпочала підготовку до XXVI Міжнародного турніру Syrenka Cup, що проходитиме у Польщі з 30 серпня по 2 вересня. Окрім підопічних Олександра Петракова та господарів, у змаганнях також виступатимуть юнаки з Кіпру, Норвегії, Данії, Білорусі, Бельгії та Угорщини.

Втрата і дебют

На поточний збір, що триває на Олімпійській базі в Кончі-Заспі, викликаний 21 виконавець із восьми клубів. Через травму не зміг приєднатися до партнерів нападник запорізького «Металурга» Микита Ветров. Натомість перше запрошення до лав збірної отримав його тезка, одноклубник та колега за амплуа Татарков.

Тактичний акцент

За словами наставника нашої команди, під час тренувального тижня особлива увага буде приділена тактичному складнику. На 26-е число запланована двостороння гра, після якої Петраков визначить 18 виконавців, які будуть включені до заявочного листа на Syrenka Cup.

Перша гра − з Норвегією

Наступного понеділка українці вирушають до Польщі. Наступного дня після чвертьфінального поєдинку з Норвегією на українців чекатиме побачення з господарями або кіпріотами − у півфіналі чи втішному матчі. Нарешті, 2 вересня відбудуться фінал та заключні стикові ігри. Представники нашої країни двічі − у 2000-му та 2009-му − перемагали на Syrenka Cup, а минулого року посіли тут п’яте місце.

Спаринги з французами

Нагадаємо, що підопічні Петракова, котрі вже виграли три міжнародні турніри, у тому числі − червневий Меморіал Віктора Баннікова, завершують підготовку до відбірної кампанії ЧЄ-2012 (U-17). Генеральною репетицією стануть два спаринги з французькими однолітками, які заплановано провести у Києві 27 та 29 вересня.

Шлях до Словенії

Кваліфікація для синьо-жовтих стартує 25 жовтня. Нагадаємо, що вони гратимуть у 7-й групі разом із Бельгією, Азербайджаном та господарем першого кваліфікаційного турніру − Хорватією. До еліт-раунду пройдуть по два переможці від кожного з 13-ти квартетів, а також дві найкращі треті команди. Вирішальні баталії континентальної першості пройдуть у Словенії.

XXVI Міжнародний турнір Syrenka Cup

(Польща, 30 серпня − 2 вересня)

30 серпня. Чвертьфінали

Україна − Норвегія

Польща − Кіпр

Данія − Білорусь

Бельгія − Угорщина

31 серпня. Півфінали та втішні матчі

2 вересня. Фінал, матчі за 3-є, 5-е та 7-е місця

Склад збірної України:

Воротарі: Богдан Сарнавський («Арсенал» Київ), Ярослав Ставицький («Шахтар» Донецьк);

захисники: Микита Бурда, В’ячеслав Лухтанов, Вадим Шевчук (усі − «Динамо»), Тарас Качараба, Андрій Маркович (обидва − УФК Львів), Едуард Соболь («Металург» Запоріжжя);

півзахисники: Артем Габелок, В’ячеслав Танковський (обидва − «Шахтар»), Ростислав Гришак, Юрій Яструб (обидва − УФК Львів), Роман Лазарович (BRW-BIK Володимир-Волинський), Ігор Харатін («Динамо»), Ілля Чередніченко («Арсенал» К);

нападники: Дмитро Білоног («Шахтар»), Тарас Завийський («Карпати» Львів), Орест Кузик, Максим Тищенко (обидва − «Динамо»), Артем Радченко («Металіст» Харків), Микита Татарков («Металург» Запоріжжя).