4 липня 2011 19:49
22

Йожеф САБО: "Главное, чтобы Аруна не болел так, как Юссуф"

Непомітно минуло літнє міжсезоння в українському футболі. Вже у вівторок відкривається новий сезон. І відразу ж на вболівальників чекає битва двох грандів нашого футболу. На полтавському стадіоні зустрінуться між собою "Динамо" та "Шахтар". Про свої очікування від цього двобою відомий в минулому футболіст та тренер Йожеф Сабо розповів в інтерв'ю сайту "Футбол24".
 

- Йожефе Йожефовичу, "Шахтар" - не лише чемпіон, але й володар Кубку України. Чи можна за це стверджувати, що вперше за останні роки футбольна Україна має відвертого фаворита у поєдинку за Суперкубок?

- Сьогодні я чую багато розмов, нібито футбол наш прогресує і що збільшилося число конкурентоспроможних клубів, які готові боротися за найвищі досягнення. А я кажу, що На даний момент в Україні є лише два гранди: "Динамо" та "Шахтар". Між ними традиційно виборюється чемпіонське звання, володар кубку і Суперкубку. Більше таких немає. Як би ми голосно не кричали про амбіції "Металіста" та "Дніпра", поки що нічого вони не готові протbставити двом флагманам. А якщо проаналізувати стан "Шахтаря" та "Динамо", то гірники на голову сильніші. Як би я не любив "Динамо", але "Шахтар" попереду. Навіщо нам себе обманювати? Це треба визнати. "Динамо" загубило все, що мало. І вболівальників також.

- Чому так кажете?

- Бо після останньої гри в Маріуполі "Динамо" розігнало своїх уболівальників, які збиралися на домашніх матчів. Тепер аудиторія на "Динамо" стане меншою. Ну не може бути так, щоб команда вела 2:0 і програє з аутсайдеру. Вболівальники таке пам'ятають.

- Які все-таки аргументи говорять про високі шанси "Динамо" здолати у вівторок "Шахтар" і нарешті підняти над головою довгоочікуваний трофей?

- Я не можу нічого казати, бо не був в Австрії і не знаю, як вони готуються до сезону. Але попри те, що я назвав "Шахтар" сильнішим, шанси все одно 50 на 50. Чому? Бо ми не знаємо, в якому стані й "Шахтар". На початку сезону все може бути.

- Якого футболу очікуєте в Полтаві?

- Це ж початок сезону. Люди відпочивали. Двох тижнів замало для того, щоб підготуватися до сезону. Для цього потрібно близько півтора місяців. Тому не варто чекати змістовної гри від обох команд. Принаймні "Шахтар" не буде таким, яким ми його бачили в Лізі чемпіонів. "Динамо" також робитиме помилки. Можна бути впевненим в одному: буде багато емоцій, бо "Динамо" дуже захоче виграти. Особливо вмотивований Юрій Сьомін, який прагне щось довести.

- Пане Сабо, проаналізуйте, будь ласка, дії обох наших грандів на трансферному ринку. Хоч "Шахтар" попереду, але все одно потратив більше. За неофіційною інформацією, цього річ гірники витратили понад 13 мільйонів євро на підсилення…

- Ні, стільки вони не витрачали. Купили одно бразильця і повернули орендованих гравців. Селезньова у ці 13 мільйонів включати не варто. Все-таки "Шахтар" його продав, а тепер назад повернув. Але я не думаю, що Євген Селезньов гратиме в "Шахтарі". Замість кого? Замість Андріано? Не думаю. А те, що донеччани активніше працюють на трансферному ринку можна пояснити просто: у них більше грошей, аніж в "Динамо". Утім, кияни також придбали непоганого хлопця з Нігерії. Я бачив, як він грав у "Монако". Хороший футбол показував. Головне, щоб він заграв у нашому чемпіонаті. Буває таке, що футболіст творить дива в одному клубі, а в іншому нічого не показує. Бо це не його команда. Хочеться, щоб "Динамо" було своєю командою для всіх новачків. І головне, щоб нігерієць не хворів так, як його земляк Аїла Юссуф. Через недуги він показує лише 40 процентів від своїх можливостей.

Розмовляв Петро Оплів

Кто сливает на90й минуте даже Рабинович сказал. А Сабо показал что ДИНАМО ДЛЯ его ничего не значит.ДАЖЕ ЕВТУШЕНКо показал на футболе,что Динамо способно дать конкуренцию Шахтер - респект ему.
Сабо не прав, никто какашками не кидается) 1) Слили и слили. Когда-то сливали, чтобы Спартак (М) в 1-ю лигу вылетел. И что? Кто осуждает? 2)Результаты в Европе. Это разгромные сливы Арсеналу и Барселоне? Так мы при Газзаеве больше минус 2 с Барселоной не делали. Игры в Европе в Бешикташем и МС были яркими, как по мне. Кого из серьезных клубов обыграл ШД? Рому? Вместе будем ржать или по отдельности?)) 3) ...
Сховати
1) Так оставили в вышке как раз фарм клуб кротов, вместо того чтоб его слить. 2) Только не надо про Газзаева, пересмотри нашу игру с Барсой еще раз, там памятник надо СаШо ставить, а то было б 0-5 как с Юве при Михе. Безотносительно к результатам матчей они успешней, посмотри статистику за последние два-три сезона.
Сховати
В Казани кому памятник ставить?
Сховати
Неужели Ярмоленко? или Георгичу? Так ему в Тирасполе уже стоит )
Да любая команда в мире может получитьм от Барсы 0-5, легко.
Сховати
А от Арсенала?
Сховати
дома шахтер отыгрался(с арсеналом)
Сабо прав, нечего какашками кидаться: 1) Матч ильичам слили? Слили. Я этот матч долго буду помнить, и не один я. 2) Шахтер в последние годы сильнее? сильнее, достаточно посмотреть результаты игры в Европе. (ЧУ даже не беру в расчет, здесь имеет место их недонастрой на матчи со слабыми клубами: бразилы не хотят выкладываться на полную.) 3) Насчет шансов 50/50 - тоже верно, начало сезона тяжело для обоих соперников.
всем привет ... понедельник уже подошел к концу и где первый форвард ?
І в смутку, і в радості - тільки ДИНАМО!
Що б не казав Сабо, як би ми до нього не вiдносились, але для Динамо вiн зробив стiльки, скiльки ми з вами разом не зробимо)Iнодi варто послухати старших.
Эх, Сабо, Сабо... Каким ты был....таким ты и остался.((
Динамо порви Шахту!!!
Ну раз уж Сабо сказал "Утім, кияни також придбали непоганого хлопця з Нігерії. Я бачив, як він грав у "Монако". Хороший футбол показував"....))))
одна жизнь одна игра одна любовь. динамо. п и з д а к р о т а м
Сховати
Неделя бана за мат
одне життя-одна любов- динамо киев