13 квітня 2011 16:05
1

Сергей НАГОРНЯК: "Брага" сыграет от обороны, но это не спасет ее от поражения"

Великого головного болю додали вболівальникам футболісти "Динамо", які не змогли в рідних стінах переграти португальську "Брагу". Тепер виникли вагомі сумніви, чи пройдуть кияни у півфінал Ліги Європи. Для цього їм у четвер треба привезти з Португалії результативну нічию або перемогу з будь-яким рахунком.

Що потрібно Юрію Сьоміну змінити, аби досягти необхідного результату? Про це "Експрес" говорить з Сергієм Нагорняком, екс-гравцем нашої національної команди.

— У Києві "Динамо" показало бліду й невиразну гру. Чи можна за такий короткий час поліпшити якість футболу і таки вийти у півфінал?
— Певен, кияни зроблять належні висновки і пройдуть португальський бар'єр. Вони не панікують, розуміють, що шанси рівні. "Бешикташ" же в гостях переграли. Це саме можуть зробити з "Брагою", яка не належить до грандів європейського футболу. Не варто робити трагедії з одного матчу. Не забуваймо, що хлопці грали вдесятьох. Із цього скористалися португальці. Вчинок Шевченка не засуджуємо. Це сумний випадок, який стався з Андрієм лише один раз, бо то його перша червона картка.

— "Брага" на своєму полі не дозволила "Ліверпулю" грати в атаці. Це насторожує?
— А я не думаю, що "Брага" піде в атаку. Навіщо їй це? Господарі гратимуть на утримання рахунку. Все-таки нульова нічия їх влаштовує. "Брага" гратиме від оборони, але ця тактика все одно не врятує їх від поразки.

— Чи варто робити значні кадрові зміни, якщо команда не показує добротної гри?
— Якщо б Сьомін навіть хотів робити заміни, він не має широкої лави запасних. Можна довірити місце в основі молодим гравцям — Гармашу, Зозулі та іншим. Але ж це ризиковано. Молодь потрібно кидати в бій, але не у чвертьфіналі Ліги Європи. У "Динамо" нині багато травмованих. Та й Алієв не може грати, бо був задіяний у "Локомотиві".

Автор: Олег ЗУБАРУК
Наш Динамо лучший клуб!...