6 квітня 2011 13:04

Владимир Шаран: "Шиц только то и умеет, что говорить"

Втрата очок минулого туру ПФК «Олександрією» в матчі проти київського «Динамо-2» й спричинила дзвінок ukrfootball головному тренеру команди Володимиру Шарану. Не могли ми не запитати у керманича «Олександрії» і про вислів генерального директора «Закарпаття» Івана Шіца про який ви мали змогу вже прочитати.

- Якби ми грали в «шахи», як стверджує Шіц, то поразки від охтирського «Нафтовика» не було б, бо там працюють два моїх друга - головний тренер Сергій Мизін та спортивний директор Андрій Полунін. Ми б вирішили все поза межами поля і не мали б головного болю. Але я, як і вони порядні люди й навіть думок таких не виникали, щой довів сам матч.

Знову ж таки, якби ми грали в «шахи», то у матчі з «Динамо-2» не творилося б такого на полі у виконанні арбітра зустрічі. Скільки я працюю в Олександрії, жодного разу не коментував дії арбітрів, але такого, як в Києві ще не було!

Грунтуючись на цьому я теж можу сказати, що «Закарпаття» грає проти «Олександрії» в «шахи». Взагалі, Шіц тільки те й може, що говорити. Я працював у «Закарпатті» і знаю про що говорю. Нехай вони навчаться перемагати, здобувати очки, а потім розповідають різні «казки».

- Вам уже вдалося переглянути відеозапис вилучення Андрія Запорожана?

- Так. І не тільки мені, а й інспектору матча. Він визнав, що арбітр грубо помилився й поставив йому «двійку» за роботу.

- Є якась можливіть, що цей епізод перегляне відповідна комісія й скасує червону карту?

- Навряд чи... Ми ж не Англія. Це там таке можливо. Наразі ж я знаю, що Запорожан пропускає наступний матч.

- Не так багато залишилося до «матчу сезону» в Одесі...

- Ви знаєте, я не хвилююся з цього приводу. Я вірю в силу своєї команди і головне, що мене турбує - це травми та дискваліфікації моїх гравців. У нас, на жаль, зараз травмовані Сидоренко, Казанюк, Шупик та Кабанов, а Шевченко пропускає гру з «Буковиною».

Оце і є моя найголовніша турбота. А в тому, що ми обіграємо і «Чорноморець» і «Кримтеплицю» я не сумніваюся. В Одесі не програємо - це точно.

- А як ви охарактеризуєте старт команди з точки зору гри, а не результату?

- Найголовніший чинник, який заважав нам досягти ще кращого результату - це поля. В Туреччині, де ми проходили збори, поля в чудовому стані. Там ми відпрацьовували той футбол, який прагнемо показувати - комбінаційний в першу чергу.

Але коли виходиш на поля, які є наразі в Україні, то доводиться переглядати свої погляди на футбол, адже газони в більшості випадків просто жахливі й демонструвати комбінаційну гру тут вельми важко. Особливо показовим було поле в Охтирці.

 - Який із проведених матчів вам найбільше сподобався?

- Однозначно відповісти на це питання важко. Я би розділив вдалі та невдалі поєдинки на тайми. Перші половини зустрічей ми проводимо набагато краще, ніж другі. Винятком є тільки останній матч з «Динамо-2» - там ми перший тайм грали дуже погано, а ось у другому змогли зібратися й притисли киян.

 - Багатьох у тому матчі приємно вразив Давид Таргамадзе. Не боїтеся, що його переманять сильніші клуби із прем’єр-ліги?

- А чого я маю боятися? Навпаки буде добре, якщо Давид отримає запрошення від сильнішої команди й зможе прогресувати далі. Наразі він у нас на контракті. Скажу більше, на зимових зборах в Туреччині Давида вже хотіли придбати два клуба за дуже хороші гроші.

Я звязався із президентом і Микола Миколайович сказав мені: «Вирішуй сам». На що я відповів: «Якщо у нас фінансові проблеми, то можна продати, бо сума справді пристойна, але якщо все в порядку, то я хотів би залишити Таргамадзе у команді».

 - До речі Лавренко у понеділок на грі так емоційно бігав біля бокової лінії, кричав, підказував футболістам...

- Та я сам таке вперше побачив! Я кричу, президент кричить... Довелося навіть заспокоювати, мовляв, все нормально буде. Взагалі у нас президент живе футболом. Звонить інколи тричі на день, запитує, як там хопці, чи не травмовані, чи всім задоволені. Таких людей треба поважати й цінувати, бо у футболі їх не так вже й багато.

- Як вам дії новачків команди на старті сезону?

- Для того аби об’єктивно оцінити їхні дії треба більше часу, але загалом усіма задоволений. У принципі ми ж брали не «кота в мішку» - чітко уявляли, що може той чи інший футболіст, на яку позицію він претендуватиме.

- У випадку виходу до прем’єр-ліги наскільки суттєво треба буде підсилюватися?

- Скажімо так, відсотків вісімдесят тих гравців, що є в команді відповідають рівню елітного дивізіону і з ними можна вирішувати певні завдання. Але підсилюватися необхідно в будь-якому випадку. Цей процес не оминає жодну команду. Дай Боже, вийти до прем’єр-ліги, а там уже по ситуації будемо дивитися на які позиції треба підсилення.