16 березня 2011 16:00
1

На "Донбасс-Арене" ликвидировали "теракт"

Донецьк до Євро-2012 тренує спецслужби вгамовувати бійки та «ліквідовувати» ймовірні терористичні акти. Сьогодні понад 200 міліціонерів, фахівців СБУ, МНС, підрозділів «Беркуту», пожежників, лікарів і психологів провели навчання на «Донбас Арені», пише ukraine2012.gov.ua.

Як повідомив Інформаційному центру «Україна-2012» перший заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС Володимир Салімський фахівці відпрацювали три легенди. За першою -  на вулиці біля євростадіону вболівальники у нетверезому стані чіпляються до міліціонерів із проханням закурити, сфотографуватися тощо.

За другою легендою - близько 40 фанатів грубо порушують громадський порядок, - перекинули торгівельну палатку й влаштували бійку.
Найбільше сподобався учасникам дійства динамічний - третій етап, на якому змоделювали терористичний акт на стадіоні, підкреслив Володимир Салімський.

За легендою - фанати порушники організували вибух на одному з секторів стадіону, під час якого постраждала велика кількість людей.

Ситуацію спочатку врегульовували стюарди й служба безпеки стадіону, згодом покликали на допомогу правоохоронців і екстренні служби. Разом вони виносили постраждалих, надавали їм допомогу, локалізували пожежу та провели затримання зловмисників.

Відпрацювання спільних і злагоджених дій фахівців координував заступник начальника ГУ МВС України в Донецькій області з питань Євро-2012 Іван Башта.

Пусть у хозяина арены проконсультируются: он по терактам на трибунах большой мастак...