11 січня 2011 12:28
3

Васильков: "Інший футбол" раскрутит молодежную сборную"

Як уже повідомлялось, програма "Інший Футбол", що виходить на ICTV в неділю о 12:00, стала найпопулярнішою програмою за часткою цільової аудирорії у 2010 році серед усіх спортивних проектів на українському телебаченні.

 

У ексклюзивному флеш-інтерв'ю ТелеПростору ведучий проекту Микола Васильков розповів про те, як вдалось досягнути таких показників, що чекає глядачів програми у новому році та які цілі ставлять перед собою творці проекту.

- Програма "Інший футбол" за підсумками 2010 року посіла перше місце серед усіх спортивних програм українського ТБ. За рахунок чого вдалось досягнути таких показників?


- Мушу сказати, що у програми "Інший футбол" не характерна для футбольного телебачення аудиторія. Ми стоїмо в програмній сітці о 12:00 в неділю - це початок молодіжного прайму. А отже, нас дивляться тінейджери, серед яких багато дівчат шкільного і студентського віку, їм не потрібна аналітика, їм потрібні веселі історії та розповіді про кумирів. Саме на це і спрямована наша програма. Вона чітко зорієнтована на свою цільову групу.

- Програма "Інший футбол" виходить в ефір з серпня 2009 року, але популярною стала лише тепер. Як взагалі виникла ідея створення програми та чому раніше не вдавалось знайти свого глядача?

- Ідея проекту належить Андрію Богушу, в літку 2009-го року у нас з ним був витрачений час на перемовини, на пережовування програми, потім за місяць ми зняли пілота, його швидко затвердили на ICTV, і з серпня "ІФ" уже стояв у програмній сітці. І саме тоді у нас були піки популярності за цифрами рейтингу. Глядач знайшовся одразу, адже такого формату на телебаченні не було. Уже за рік показники активності аудиторії трохи впали, надто в середині сезону, що було пов’язано із нашою зайнятістю на новій програмі "Третій тайм", з проведенням Чемпіонату світу з футболу, моїми відрядженнями, однак наприкінці року ми знову скокнули вгору, і як бачимо, посіли перше місце, іще й з відривом. Треба сказати, що аналітика наведена за цільовою, так званою, рекламною аудиторією від 14 до 49 років. Якщо брати показник рейтингу, то він випереджає "Футбольний уїк-енд" на ТРК "Україні". Проте показник рейтингу прийнято вважати об’єктивним лише для каналів метрового діапазону, тих, чиє покриття по Україні більше 90%, це "Інтер", 1+1 та "Перший національний". Решта міряється зазвичай частками.

- Що думають футболісти, тренери про програму?

- Футболісти дивляться програму, це відомо. Проте не скажу, що їм вона завжди до душі. Гарно сміятися, коли приколюють конкурентів чи навіть друзів, одначе, коли беруть за яйця тебе, то вже не до сміху. Люди часто ображаються, погрожують, ігнорують, чого тільки немає.

- Які цілі ставлять перед собою творці програми на новий рік? Спробуєте замахнутись на статуетку "Телетріумфу"?

- Мені здається, що ми могли би посперечатися за "Телетріумф" у категорії розважальні проекти, а не серед спортивних програм. Утім, там журі, як вони відбирають, лише їм відомо.

- "Інший футбол" й надалі виходитиме щонеділі опівдні?

- Так, проте у нас будуть зміни. Багато інформації з’явиться про Євро-2012, про підготовку і про реконструкцію країни. Ця інформація буде пізнавальною, ми її подамо в "нашому форматі", а це лише підсилить враження, хоча цікаві самі факти того, що зараз робиться. Крім того, ICTV показуватиме в 2011-му молодіжну збірну Павла Яковенка, товариські матчі, і сам виступ на европейському турнірі в Данії. Тому ми багато часу приділимо гравцям U-21, робитимемо хлопцям розкрутку, аби коли в червні ця команда вийшла на поле проти Чехії, про кожного з 11-ох всім у нас було би відомо все!!!

- Не плануєте збільшити хронометраж програми?

- Ми говоримо про сенсації, про залаштункове життя футболістів, ми проводимо флеш-моби, знімаємо скетчі… На годину щотижня напрацювати чесно кажучи складно! Доводиться самим утворювати інформаційні приводи, це не так, як у оглядах, де іще за календарем зрозуміло, що і коли відбудеться. Тому поки не плануємо чіпати хронометраж. Утім, якщо рейтинги зашкалюватимуть, то хочеш-не-хочеш, а рекламний відділ скаже - друзі, такого нам треба більше! Тому дивіться нас, і чим більше буде глядачів, тим більше буде "Іншого Футболу"!

 

Очень смешно "Ціммі Мілевский", вообще супер. Я обожаю ету програму.
Хотя впринцыпе норм программа: про тачки футболяр розказывают, или Милевское ''пи-и, пи-и'' типа пикалка вместо мата. Но можнаже что то новенькое поставить. А может и поставили, я наверное ''Інший футбол'' и ''Футбольный уик-энд'' с пол года не смотрю. Но ''3 тайм'' получше.
мдa-a-a... И прaвдa, что нa дeвушeк большe рaсчитaнa: помню кaк мнe противно было смотрeть эту прогрaмму. Кaк будто онa для negик0в. А eщё помню кaк они нa Милeвского говорят. ''Ціммі Мілевський''. Фу блин.