20 липня 2010 13:57
15

Украинские болельщики не поддерживают идею объединения чемпионатов Украины и России

  • В Україні серед прихильників Чемпіонату України з футболу* переважає несприйняття ідеї об’єднання національних чемпіонатів України та Росії.
  • За Чемпіонатом України з футболу стежать майже 44% українців, тоді як майже половина населення країни (47%) не цікавиться футболом взагалі.

Про це свідчать результати опитування, яке GfK Ukraine здійснила в червні 2010 року.

Вболівальники кажуть «ні» об’єднанню двох чемпіонатів

В Україні серед прихильників Чемпіонату України з футболу* переважає несприйняття ідеї об’єднання національних чемпіонатів України та Росії. Половина футбольних вболівальників висловилися проти цієї ідеї, тоді як за об’єднаний чемпіонат – 32%. Майже 18% опитаних не змогли висловити свого ставлення до цього питання.

Щодо регіонального розподілу, то у Києві, Північному, Західному та Центральному регіонів переважають частки футбольних прихильників, які є опонентами ідеї об’єднання двох чемпіонатів. Одночасно футбольним фанам, які мешкають в Південному та Східному регіонах, ідея україно-російського чемпіонату більш до вподоби.

Таблиця 1. Чи підтримуєте ви ідею об'єднати національні чемпіонати з футболу України і Росії?

% респондентів, які слідкують за Чемпіонатом України з футболу

Регіон

Відповідь «Швидше так, ніж ні» чи «Так»

Відповідь «Швидше ні, ніж так» чи «Ні»

Київ

15,5

71,6

Північний

24,3

46,8

Західний

11,3

81,4

Центральний

26,5

63,5

Південний

51,3

26,9

Східний

43,5

33,1

Вся Україна

32

50,2

Серед вболівальників ФК «Динамо» панує негативне сприйняття можливого об’єднання українського чемпіонату з російським (63% відповіли «Швидше ні, ніж так» чи «Ні»). Одночасно, серед вболівальників ФК «Шахтар» переважають прихильники цієї ідеї (46% відповіли «Швидше так, ніж ні» чи «Так»).

Кого цікавить український футбол

47% населення України у віці 15-59 років не цікавляться футболом взагалі. За Чемпіонатом України з футболу стежать близько 44% українців, тоді як 9% із зацікавлених футболом залишаються байдужими до національної футбольної першості.

За українським чемпіонатом стежать 66,6% українських чоловіків та 22,4% жінок. Одночасно 23,4% чоловіків та майже 70% жінок не цікавляться цим видом спорту взагалі.

Серед тих, хто стежить за Чемпіонатом України з футболу, лише 3,7% віддають перевагу перегляду матчів на стадіоні. Третина намагається дивитися телевізійні трансляції більшості матчів Чемпіонату. Трохи менше 24% активно стежать за результатами матчів в новинах, Інтернеті, друкованих ЗМІ, інколи дивляться трансляції матчів по телевізору. Решта (39%) час від часу стежать за результатами в новинах, Інтернеті, друкованих ЗМІ.

Найбільшу армію футбольних фанів має ФК «Динамо» Київ, за який у Чемпіонаті України з футболу 2009/2010 вболювали 37% прихильників Чемпіонату. Другу сходинку посідає ФК «Шахтар» Донецьк (30%). «Дніпро» Дніпропетровськ, «Металіст» Харків та «Карпати» Львів поділяють третю сходинку (за кожен з цих клубів вбілювали трохи більше 5% прихильників Чемпіонату України з футболу).

* Прихильниками Чемпіонату України з футболу ми вважаємо людей, які відвідують матчі чемпіонату на стадіоні, чи намагаються дивитися телевізійні трансляції більшості матчів чемпіонату; чи активно стежать за результатами в новинах, Інтернеті, друкованих ЗМІ та інколи дивляться трансляції матчів по телевізору; чи інколи стежать за результатами в новинах, Інтернеті, друкованих ЗМІ. Загалом це 44% респондентів.

Довідкова інформація

Опитування проводилося протягом 16-30 червня 2010 року в межах Омнібусу GfK Ukraine.

Загальна вибірка опитування складає 1000 респондентів у віці 15-59 років. Вибірка є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту. Опитування проводилось методом особистого інтерв'ю.

***

GfK Ukraine – українська дослідницька компанія, яка пропонує повний перелік послуг з опитувань та досліджень ринків в Україні, Молдові та Бєларусі. GfK Ukraine входить до міжнародної дослідницької мережі GfK Group – четвертої за розмірами дослідницької групи в світі. Компаній GfK Group працюють у більш ніж 100 країнах світу.

Правильно Український народ вирішив. Всі ті хто кричить що при обєднанні підніметься рівень чемпіонату-тільки питання якого? Украінського-НІ,тому що 6-7 сильних команд будуть грати в незрозумілому турнірі, а середні та слабі команди рівень не піднімуть. Російського-так, тому що буде грати 9-10 команд плюс будуть скуповувати нашу талановиту молодь тому що своєї нема. Уже Фесенко готує закон для цього ляпсусу-молоді таланти СНГ-потенційні члени збірної росіі.Питання--хто хоче працювати на сусіда--є бажаючі--впевнений нема. А чрмусь нам пропонують готувати молодь для сусідньої збірної і заодно піднімати іх чемпіонат. Нехай запросять барсу з міланом на цю справу,а в нас все йде нормально.В Європі 7, 6 команд грає в Європі. Чи може хтось скаже що ми кращі за Італі. Англію Іспанію Германю Францію. Ні. Ми на своєму місці і досить високому а через пару років будем і ще вище тому що росте наш чемп. Так що не шукайте проблем де не треба. Я розумію частину московсько-татарського населення які будь як хочуть влізти в одне місце своім соплемінникам-то їдьте на схід путін давно чеккає, ніхто не тримає. А чемп московіі набагато гігший від нашого--по всім параметрам: у нас нові стадіони, недалекі переїзди, комфортні кліматичні умови і талановита молодь--ось чому заздрить північний сусід. Тому він хоче на наших плечах розвивати свій чемп а заодно і розвалити наш, тому що без ведущих клубів любий чемп занепаде--іспанський англійський і т.д. То якого чеипу рівень підніметься--дуже ясно що не нашого. Ну а ті що так "вболівають" за підняття рівня нашого чемпу-не вірте, не підтримуйте їх-вони копають могилу нашому чемпу а можливо з великою надією і всій незалежній Украіні. До цих роздумів приводить статистика опитування-схід і південь за будь яке обєднання з татаро-кацапськими родичами
Все ГУД!!! Через рік стаємо в рейтингу шостими,і тримаєм позицію, а там можна замахнутись і на 5 місце,головне щоб наші клуби ДД,МХ,КЛ,МД та інші йшли по правильній дорозі, небоялись вкладати гроші, випускати молодих гравців. непотрібно єдиного чемпа ,тому що футбол помре на десятиліття у окремих містах!!! А за Юкрайну нашу нема чого переживати,все ГУД,це доказали послідні т.мататчі!!
Чё сразу "нет"?! это футбола "нет" ни у них ни у нас, мля! а так была б хоть какая-то надежда, что появятся нормальные игроки , у людей память короткая - помню как после того матча, когда Юкрейн не попала на мундиаль, всё хотелось поменять в корне, однако прошло время и всё забылось - это нормально. На Европе Юкрейн ждёт участь команды ЮАР - как хозяев чемпионата- вылет на первой же стадии.
Однозначно НЕТ! Каждое независимое государство, должно иметь свой язык, территорию, а в данном случае чемпионат. Тех кто ностальгирует рано или поздно, не будет, это жизнь, кто-то раньше за Царём-Батюшкой ностальгировал... А у нас независимая страна и у нас должен быть отдельный, свой собственный чемпионат. Тем более им, рюским, надо еще свой календарь сделать правильным, как у людей, чтоб заканчивался и начинался как у нас и у европейских федерациях.
И очень хорошо что большинство против. По таблице хорошо видно, что идею объединения поддерживает электорат Овоща в основном. Даже чемпионат наш и тот готовы слить.
Сховати
Електорат Овоща з дня на день душу віддасть татарам, а ти говориш "даже". Чемпіонат - це тільки капля в морі ))). p.s. я проти об'єднання, Шахтар, Динамо, Метал, Дніпро стають все сильнішими, а середняки до них підтягуються. Наш чемпіонат і так на правильному шляху.
ну,интереснее и всё. Ну, хрень же это, Ворскла-Волынь.
Нашему футболу это только навредит. "Средний класс" в России финансово сильнее нашего, а потому их просто вытеснят в низшую лигу. А игра ДК, ШД, МХ, ДД в чемпе России - это не объединение чемпов. Да и Украине это будет очень много стоить. Пусть луше страна выделит каждому клубу вышки и первой лиги по 20 лимонов ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО на строительство и развитие детских школ в областях и через 10 лет будут великолепные результаты. ИМХО
плюсы в объединении - для отдельных команд (как НХЛ в хоккее), однако, для регионального развития футбола, а тем более - для национальной команды - сплошные минусы... Не говоря уже об набившем искомину напоминании про перелеты в Хабаровск, или Владивосток... Возьмем, к примеру, последних чемпионов мира десятилетия - Францию, Испанию. Сказать, что чемпионат Франции топовый? За счет парочки клубов - Лион, Бордо - французы находились наверху (в первой пятерке УЕФА). А если бы объединились с голандцами, или бельгийцами, или... с испанцами... )) Бредовая идея, скажете? Так ведь, идея объединения чемпов России и Украины исходит из одной, единственной предпосылки - ностальгии за "великим и непобедимым"... Других, реальных предпосылок не Существует! Тот, кто действительно думает, что чемп СССР был супер-пупер - пусть лучше обратиться к статистике выступлений клубов СССР, в т.ч. нашего любимого ДК в еврокубках. Самые успешные воспоминания связаны с КК, хотя, номинально, он выделял "кубковые" команды в странах, а со временем (кто еще помнит;) "почил в бозе" не в последнюю очередь через потерю к нему интереса со стороны "топовых" клубов - в той же Франции кубок стали брать команды из 3-4 дивизиона. ...А теперь, Испания. Чемпионство в Европе, и в мире, имхо (!) связано с великолепнейшей тренерской работой - нам бы их тренера - быть Украине ЧЕ-2012! Однако, "взращение" сегодняшних испанских "звезд" стало не в последнюю очередь благодаря десятилетней работе менеджмента Барсы и Реала (в первую очередь) по воссозданию былой славы в клубной Европе. И испанские клубы из "глубинки" (Севилья, тенерифе, Атлетик (Бильбао)...) вытолкнули "своих самородков" в эти клубы... Так что, я, однозначно - против! Тем более, финансов где поболее будет? - суммарно даже Ахметке не потягаться с россиянами...))
и чем сделан такой вывод? я согласен
плюс только один. Да, чемпионат был бы интереснее и сильнее, а соответственно и в Европе бы мы еще сильнее играли. Но все остальное минусы....