18 травня 2010 17:58

U-19: подготовка продолжается в Крыму

Юнацька збірна України (футболісти 1991 року народження) у Криму завершує підготовку до еліт-раунду відбору Євро-2010 (U-19). Під началом Анатолія Бузника тренуються 23 виконавці, 18 з яких зрештою потраплять до заявочного списку.

Як зазначив український наставник, у кваліфікаційному турнірі, котрий з 26 по 31 травня прийматимуть стадіони Києва та Бородянки, наша команда виступить не в найсильнішому складі. Через травми не зможуть допомогти партнерам хавбек «Динамо» Євген Макаренко, нападники Єгор Картушов і Віталій Федотов − із «Зорі» та «Шахтаря» відповідно. Окрім того, до лав «молодіжки», що готується до відбірної зустрічі з мальтійцями, викликаний центральний захисник Сергій Кривцов.

Останній спаринг на рівні збірних українці провели з іранськими однолітками 12 травня, здобувши перемогу з рахунком 1:0. «Той матч важко назвати занадто змістовним, адже відчувалася втома, яка накопичилася у футболістів наприкінці сезону. Ми спостерігали за суперечкою характерів, перевіркою вольових якостей. І добре, що дограючи поєдинок удесятьох, хлопці все-таки завершили його на свою користь», − каже Анатолій Бузник.

Окрім тренувань, програма збору містить всебічне тестування, теоретичні зайняття та товариську зустріч із «Кримтеплицею», що запланована на четвер. «Травми вінгерів, невизначеність із кандидатами на позиції центральних захисників ставлять перед тренерським штабом багато питань. Утім, після 20-го числа будемо вирішувати, хто з футболістів потрапить до заявки», − резюмує наставник.

За словами Бузника, він має достатньо інформації про команду Боснії-Герцеговини − першого суперника України у відборі. «Ми вже проаналізували відеозаписи матчів за участі балканців, пізніше ознайомимо зі своїми напрацюваннями підопічних», - зазначає 48-річний фахівець. Паралельно тренери готуються і до протистоянь з ірландцями та англійцями, очний двобій яких у першому турі кваліфікації надасть додаткову інформацію для роздумів.

Склад збірної України U-19 (1991):

Воротарі: Максим Коваль («Металург» Запоріжжя), Ігор Левченко («Олімпік» Донецьк), Антон Ситников («Львів»);

захисники: Богдан Бутко, Максим Імереков (обидва − «Шахтар» Донецьк), Антон Кравченко («Дніпро» Дніпропетровськ), Темур Парцванія, Олексій Прилєпов (обидва − «Динамо» Київ), Олег Поліщук (ПФК «Севастополь), Василь Прийма («Металург» Д), Рустам Циня («Шериф» Тирасполь, Молдова);

півзахисники: Євген Задоя, Сергій Сидорчук (обидва − «Металург» З), Роман Карасюк («Волинь» Луцьк), Євген Морозенко, Сергій Сокуренко (обидва − «Динамо»), Ігор Чайковський («Зоря» Луганськ);

нападники: Ігор Зубко («Кримтеплиця» Молодіжне), Артур Каськов («Металург» З), Володимир Коваль («Динамо»), Михайло Козак («Львів»), Олексій Моїсеєнко («Металург» З), Євген Павлов («Волинь»).