26 березня 2010 21:52

"Карпаты" удивлены назначением арбитра Ищенко на матч с "Днепром"

Футбольний клуб «Карпат» висловлює своє здивування призначенням на матч 22-го туру Прем`єр-ліги (28.03.2010, м. Львів, «Карпати» – «Дніпро») головного арбітра Ігоря Іщенка.

Переконані, що у процесі здійснення призначень, Комітет арбітрів ФФУ мав би цілеспрямовано працювати на те, щоб уникати зайвих передматчевих напружень та виважувати історію обслуговування арбітрами матчів команд впродовж принаймні поточного сезону. На жаль, цього разу поза увагою розпорядчого органу залишився той факт, що у сезоні 2009/2010 рр. обидва матчі команди «Карпати», що обслуговувались паном Іщенком, супроводжувались рядом рішень, які можна кваліфікувати принаймні сумнівними – це стосується, як матчу 7 туру «Дніпро» – «Карпати», так і матчу 10 туру «Шахтар» – «Карпати».

Ще досі перед очима вболівальників стоїть феєрія рішень Ігора Іщенка на «Донбас Арені» 18 жовтня 2009 року, коли арбітр призначив три пенальті у ворота львівської команди (два з них – таки вкрай сумнівні). Принаймні, львівська команда за набагато очевидніших обставин так і не дочекалась подібної «лояльності» від арбітрів нещодавніх матчів «Зоря» – «Карпати» та «Оболонь» – «Карпати».

Втім, особливо незрозумілою є сама методика призначень, здійснюваних Комітетом арбітрів ФФУ – вже другий поспіль домашній матч другого кола команди «Карпати» судитиме той самий арбітр, що обслуговував матч першого кола між цими ж суперниками.

Водночас, розуміємо, що кожній людині властиво помилятися. Футбольні судді – не виняток. Сподіваємось, що 28 березня на стадіоні «Україна» буде лише футбол – чесний, справедливий, безкомпромісний. І переможцем у ньому стане одна з команд, а не людина в чорному.