Автор: Кепа
Зареєстрований: 11.10.2013
Останній візит: 19.04.2024
Люблю "Динамо" Киев
30 вересня 2020 08:34
18

Ау! Где Вы?!

А Вы заметили, что куда-то подевались все "Лучененавистники в "Динамо"? Все эти - "низабудем, нипрастим!", "Суркисанадыбу!", "Луческувон!"? Хотя я некоторых ещё тогда спрашивал, что они будут говорить, когда Дед выведет нас в Лигу Чемпионов? И они гордо отвечали - "То же самое!"

P.S. Что-то и ультрас не слышно... Закончилось финансирование?

Дальше будет примерно то, что было после ухода Реброва. Клуб не смотрит вперёд, поэтому что будет дальше, это будет дальше. Приглашение Луческу после Реброва было бы логично, а сейчас увы и ах мы теряем время. И так понятно, что глобальной перестройки в Динамо не будет, организация клуба "на мега высшем уровне". Об этом много раз писали и говорили, поэтому не вижу смысла детально расписывать все прелести менеджмента Динамо. Суркис даже сам себе не сможет ответить, кого он видит после Луческу. Луческу - это временная необходимость, пожарник, доктор, в этой роли приемлемая кандидатура, а для более стратегического развития нужен более радикальный вариант.
Ну вот я тут, что дальше? Мне под каждым постом напоминать, что Цыган всю кротячью карьеру кидался говном в Динамо или не мешать вам радоваться результатам? Это ж провокация.
Ну давайте поблагодарим Цыгана за ВЫВОД ДИНАМО В ГРУППОВОЙ ЭТАП ЛЧ, сверхдостижение, безусловно. Простим все его высеры в адрес Динамо, выбьем его имя рядом с именем Лобановского, а всех кто против - расстрелять.
Но, как уже писал, для меня хрен, мерявшийся титулами с Мэтром, ушедшим из жизни в рассвете тренерских лет практически со скамейки, всегда будет хреном.
А Вы радуйтесь, без сарказма, я только за. Мое личное мнение не должно портить Вам наслаждение от футбола, но, раз просили, я высказался.
Остается только не побояться начать продавать билеты на стадио;)
Кепа, a чему Вы удивляетесь? Что бы выйти и признать что неправ нужны яйца!

Луческу вчера знатно усадил в лужу всяких клоунов которые тут о Динамо некрологи сочиняли и Фуртвенглера вспоминали. Могу представить как эти "истинные" болельщики расстроились вчера когда оказалось что Динамо живее живых и будет играть в самом престижном турнире. А так бы сейчас повылази из нор и блеяли "яжжееговворрил" со своим раздутым ЧСВ. Такие люди любят себя в футболе, а не футбол в себе.

Сейчас в экстренном порядке придумываються новые отмазки почему Луческу - все еще плохой, а все кто верил в команду - лохи, которые не понимают что Динамо играет в "неправильном" стиле.
Сховати
Agree to disagree, остался самый пустяк. Мои тексты в блогах. Длинные. Выуживайте из них хоть одну цитату, которая не оправдалась, и я признаю, что неправ. А если не найдете, поищите свои яйца и извинитесь. :)
Сховати
Барвiнок, У Вас какая-то нездоровая фиксация на извинениях! Это у Вас фантазии такие? Что Вы самый умный и все перед Вами лбы отбивают в поклонах и извинениях?

С чего Вы взяли что я буду тратить свое время на выуживание цитат человека который прочитал "Бесконечный матч" и "Футбол. Система" и возомнил себя великим знатокам футбола и истиной в последней инстанции. Я занят, я радуюсь победе своего любимого клуба. Я, отличие от Вас, это заслужил.

Для Вас клуб Динамо Киев умер 23 июля 2020 года. Вы теперь - "недоброжелатель"! Что Вы делаете сайте болельщиков ДК? Не мучьте себя и окружающих! "Уходя - уходи!" Найдите себе другой клуб который играет так как Вам нравиться и болейте за него. Я буду искренне рад за Вас!
Сховати
Agree to disagree, значит, яиц не оказалось. Осталось пустословие человека без... ну понятно кого. А мучить или нет двоечников - я решу без Ваших советов. Простите, дальше не интересно.
Сховати
Барвiнок, Ну конечно Вам неинтересно! Потому что Вам по сути нечего сказать. Вы со своими некрологами и прогнозами на будущее знатно обделались. Так сказать, показали свой уровень знания о футболе и жизни во всей красе.
Осталось только топать ножкой и требовать от всех извинений, за то что они не оценили глубины Ваших мыслей и не хотят перечитывать неоформленное полотно текста о судьбе Вильгельма Фуртвенглера, Людмилы Ковалевой и Генадия Удовенко. Уж простите, есть дела поважнее.
Кепа, ну надо же иметь если не совесть, то остатки совести.
Дайте ссылки на "Суркисанадыбу". Меня даже устроит "Суркиса на дыбу". :) Или извинитесь за клевету, если доказательств нету, а остатки совести есть.
Вы не слышите ультрас? Вам заложило уши? Позиция ультрас относительно Суркиса не меняется, равно как и по отношению к символу "Шахтера" в нашем любимом клубе. https://www.facebook.com/wbc.kyiv/posts/2756963841217342
Этот пост в фейсбуке опубликован на нескольких сайтах. Прежде чем писать гнусности про финансирование, хоть погуглили бы.
Дед в истории киевского "Динамо" один. Это, если Вы не в курсе, Виктор Александрович Маслов. У нынешнего тренера другая кликуха.
И последнее. ультрас в этом посте пишут про короткую память. Вы апеллируете к памяти: "что они будут говорить?" У меня хорошая память. Я не отказываюсь ни от одного своего слова. Я писал о превращении "Динамо" Киев в "Шахтер" Киев. И сейчас наблюдаю за подтверждением моих предсказаний.
Сховати
Барвiнок, думаю Кепа сам відповість, якщо захоче, я не його адвокат, я просто поділюсь своїм сприйняттям того, що він написав.
Я думаю, що він не мав на увазі прямі цитати, а таким чином передавав загальну позицію багатьох вболівальників та фанів. Ви ж пам"ятаєте, що заряджали фани, коли проривались на стадіон Динамо? Суть же та сама.
Щодо ультрас. Як я зрозумів слова Кепи і самому мені теж здається, що мова не стільки про саму позицію, скільки про форми її вираження. Якщо на початку були якісь акції активні і багато публікацій, в тому числі і на цьому сайті були баталії словесні, то зараз ніби тихо. Ну таке враження.
Щодо перетворень, то я б сказав, що скоріше "Шахтар" Донецьк перетворюється в "Шахтар" Київ. І як раз на цьому фоні очікувалась якась активність ультрас, притаманні їх філософії. Може і були якісь акції, але я про них не чув. І якщо абстрагуватись від власних вподобань і глянути на всю картину зі сторони, то складається враження, що ультрас скоріше проти свого клубу, ніж проти кротів. Моє суб"єктивне враження.
Сховати
Буковина, дякую за коректний пост.
Мені здається, що Кепа, як і низка дописувачів Динамоманії в коментарях щодо матчу з "Гентом" зі зловтіхою писали ЦІЛКОМ ЧІТКО: де ви, ультрас? чому вас не чути? - а не де ваші акції і скандали? Суть цього запитання така: вас посадили в калюжу, осоромили, і вам просто нічого сказати. Хоча сказати є що, і вони говорять. :) Якби питання було поставлено у другий спосіб - щодо акцій, я б не заперечував. Сам про це писав і сам спочатку просив організовувати акції протесту після призначення Луческу. А далі Ви могли самі помітити динаміку зміни настроїв в уболівальницькому середовищі хоча б за опитуванням Динамоманії щодо ставлення до призначення тренера. Попервах була рішуча перевага в голосах проти, а потім поступово динамоманівців огортала амнезія, і вони поміняли позицію щодо Луческу, яку барвисто висловлювали тут на форумах, на прямо протилежну з такою ж величезною перевагою. Я порівнював ці зміни з електоральними змінами у суспільстві: спочатку на виборах величезна перевага Порошенка, а потім така ж величезна його антипода - Зеленського. А це ті ж самі люди голосували! Я, як звик - у меншості: не голосував ні за того, ні за іншого, передбачаючи їхні результати наперед. І щодо Луческу і Суркіса позицію не змінив. Змінив лише, як це зробили й ультрас, ставлення до тактики дій. Мушу визнати, як це, гадаю, визнають і ультрас: рішучі протестні акції зараз не мають сенса, бо не знайдуть підтримки.
Що стосується "Шахтаря" і "Динамо". Маю іншу думку. "Шахтар" не перетворюється на "Динамо", а, як я писав, просто тихо деградує (що цілком природно!), лишаючись "Шахтарем". "Шахтарем" - за ігровими принципами (терпіти не можу вживання слова філософія у футбольному контексті). А от "Динамо" принципи, які спочало формувати в середині 60-х років, а сформувало в 70-ті і успішно практикувало до смерті Лобановського губить, вдаючись до принципів "Шахтаря", та ще й реалізовуючи ці принципи руками головного шахтаря! Інакше кажучи, перестає бути самим собою. Про це я писав у блогах. Можна вболівати за цю команду, радіти її перемогам, замучуватися через невдачі, але це вже не "Динамо" - ось у чому суть.
Сховати
Барвiнок, дякую за відповідь
Барвiнок, був би вдячний, якщо поділитесь вашою думкою стосовно результатів, скоріше навіть не думкою, а почуттями. Адже якось важко ув"язати ненависть до ГТ з радістю за хороші результати (особливо на фоні відповідних заяв по цьому питанню). То ж що має відчувати звичайний фанат, коли не може змиритись з ГТ, але команда досягає результатів?
Сховати
Буковина, є і думки, і почуття.
Спочатку про почуття. Я писав про смерть "Динамо" як клубу. І сам вагався, чи дивитися його матчі, чи забути про "Динамоманію", якщо "Динамо" немає? Але надто багато в моєму житті значить "Динамо". Як бачите, я все-таки читаю сайт, інколи навіть пишу, і матчі теж дивлюся. А от почуття: дивлюся як на чужу команду. Як на якийсь "Шеффілд" чи "Мальме". Не бажаю їй пропускати голи, але й не радію забитим. Принаймні поки так.
Щодо думок. Поки все складається приблизно , як я і передбачав, коли Луческу тільки призначили тренером. Я писав, що не піддаю сумніву його професіоналізм і припускаю стабілізацію гри команди. Так воно і відбувається. Але йде робота стратегічно в хибному напрямку. І те, що цю роботу веде фахівець, можливо, навіть ще більш небезпечно, бо більше доведеться ламати.
Щодо результатів. Пишуть, що Луческу вивів команду в груповий етап. Фактично це невірно. Якою б не була зневага нинішніх фанів Луческу до Михайличенка, але в кваліфікацію команду вивів він, а наступник підхопив уже зроблене. Тобто це обопільний результат. :)
Щодо гри я не буду окремо аналізувати: вона вписується в те, що я писав до приходу Луческу. Окремо хочу сказати про Шапаренка, який стає лідером команди, почав бити штрафні. З'являється перспективний гравець для збірної, що не може не тішити. І контраст: останній матч Михайличенка, коли Микола заробляє тупий пенальті і тим більша підозра - чи плавить тренера?
І взагалі важко щось писати про результати Луческу, якому Суркіс, на відміну від Михайличенка, не поставив жодного завдання. Я писав, що Михайличенку один рік треба дати карт-бланш, а щось вимагати тільки після другого. Тепер уже ситуація невизначеності і подвійних стандартів, тому й говорити про результати некоректно.
Сховати
В чомусь Вас розумію, але деякі оцінки у нас різні. І це нормально. Наприклад, роботу Михайличенка оцінювати позитивно в цілому не можу, не зважаючи на його щире намагання та небайдужість. Ті локальні покращення, які були в часи його ГТ оманливі, вони такими здаються на фоні занепаду роботи Хацкевича. Михайличенко видався безпорадним не тільки візуально, але і в своїх рішеннях. Це був глухий кут.
Та навіть постулат про "наш стиль" теж дискусійний. Я не бачу проблеми в тому, щоб змінювати, як Ви кажете, принципи гри. Футбол, як і все інше, з часом змінюється, і ці зміни торкаються багатьох аспектів. Якщо борець, використовував для своїх перемог два-три коронних прийоми, а потім почав застосовувати інші, які теж приводять до перемоги, то я не бачу проблеми. Це як Кличків критикували, що вони занадто прагматичні в ринзі. Я пам"ятаю, як Моурыньо пресували за Інтер, коли він ставив автобус, а всі очікували "шаблі наголо". А я його розумію, в ситуації, коли іншої тактики для реального досягнення результату немає, то чому ні? Мені "не свербить" завдяки яким ігровим принципам ми будемо вигравати у Баварії та Барселони з Реалом :)
Сховати
Буковина, розумію і шаную Вашу позицію. Вона по-своєму логічна. Але, погодьтеся, трохи нагадує сакраментальне зеленське "яка різниця"? :) Тут кілька аспектів. Перший. Я переконаний, що вигравати у "Баварії" і "Барселони" НАМ можна тільки динамівським стилем, що вже траплялося. Новий стиль може підійти для внутрішнього вжитку (не здивуюся навіть, якщо Динамо виграє у ТАКОГО Шахтаря в чемпіонаті) і для протистояння середнякам. Але не грандам. З грандами буде може не таке катастрофічне, як у матчі нашої збірної з іспанцями, але щось дуже подібне. Я порівнював стиль Луческу зі стилем Бєскова. Той "Спартак" зазвичай з великим рахунком перемагав слабаків і середняків і дув просто хорошим європейським командам, не кажучи про грандів. Це нас і чекає.
Я вже не кажу про моральний аспект запрошення Луческу, геть проігнорований його фанами. А футбол це така гра, яка без чесності перед собою і моральних засад приречена.
Стиль, безумовно, може і має змінюватися. Принципи (і ігрові, і моральні) мають лишатися.
Сховати
Барвiнок, - По формі, можливо, але не по-суті (про «зеленське»)
- Напевне, ми різне розуміємо під «стилем». Ми ж не говоримо за поточний стан справ? Зараз Луческу будує гру виходячи з наявних реалій, і це далеке від того, що він демонстрував з іншими командами. Якщо зараз ми віддаємо ініціативу і граємо другим номером, то це тільки тому, що інший стиль не принесе нічого, крім поразок. Не зважаючи на те, хто б тренував, хоча Клопп, хоч Гвардіола, хоч Моуріньо, чи навіть сам Метр. Принцип гри Луческу (важко уникати слова «філософія»  ) включає в себе ставку на швидкісні атаки у виконанні технічних футболістів. І в цьому плані мені неважливо, які схеми тренер вибирає 4-4-2 чи які інші. Що мене справді непокоїть, це питання вибору гравців, бо мені б хотілось бачити команді не бразильців, а українців. Моє бажання продиктоване інтересами збірної.
- Щодо етичного аспекту розумію Вас. Думаю, ви маєте відчувати те саме, що відчував би я, якщо б ГТ призначили Леоненка. Не буду розвивати тему порівнянь, просто кажу, що розумію Вас і поважаю ваші почуття. Проте якщо абстрагуватись і відійти від особистостей, то загалом питання моральності в даному випадку не таке вже й однозначне. Мені важко прийняти цей аргумент або причину відрази до Луческу від тих людей, які в інших випадках плювали на цю саму мораль (зараз я точно не про вас особисто). Наприклад, акція з совами. Питання не в тому, що юридично довести не могли, а в тому, що реально людину принижують за її колір шкіри. Це далеко від моральності, якою вона повинна бути (принаймні, як я це бачу). Чи, наприклад, симуляції. Коли уявний Срна це робить – ганьба йому, а подібні трюки зі сторони уявного Мілевський викликають в нас щонайбільше поблажливу посмішку, але частіше засмучення («ех, не пройшло»). Чи не подвійні стандарти? Я не пам’ятаю хто, але десь роки зо два тому хтось з наших молодих казав про те, що заради результату він не буде гребувати жодними засобами, мова йшла як раз про симуляції. І я не чув жодної критики на таку позицію.

Дякую, що стільки часу витратили на спілкування, для мене воно приємне і продуктивне.
Сховати
Буковина, і Вам спасибі. Отримав задоволення від дискусії.