Автор: naviyizdi
Зареєстрований: 19.10.2016
Останній візит: 08.09.2019
14 травня 2018 14:07

Марш Ультрас "Проти футболу по паспортах". Сутички з поліцією. Дніпро 09.05.2018

Погляд зсередини подій в Дніпрі 9 травня. Ультрас Динамо Київ, Дніпра та Шахтаря Донецьк об'єднались заради активного вираження позиції щодо незаконних вимог Федерації Футболу України надавати особисті данні, у разі придбання квитків на футбольні матчі.

Марш був провокаційно зірваний поліцією. Не доходячи до стадіону кілька сот метрів, співробітники поліції намагались видернути з натовпу одну людину, псіля чого фанати вписались за товарища і відбили хлопця. На підмогу патрульним вийшли спецпідрозділи, застосовуючи спецзасоби по головам, ключицям, ниркам, що забороняється Законом "про Поліцію" почали розганяти і заарештовувати людей. Варто зазначити, що патрульні також порушували Закон: використовували спецзасоби неналежним чином та застосовували сльозогінний газ в натовп.

Трохи пізніше вже біля стадіону два підрозділи спецпризначення, з незрозумілих причиних, почали бити кийками випадкових людей, знову порушуючи Закон, добиваючи лежачих та заарештовувати їх, після чого доставляти в райвідділок.

Керуючі підрозділами прийшли на перемовини з фанатами. Останні встановили ультиматум "або ви відпускаєте всіх наших товаришів, або ми з міста нікуди не поїдемо", скрізь численні суперечки поліціанти погодились всіх відпустити і дотримали свою обіцянку без всяких перепон в обмін на гарантії, що фанати після цього спокійно пройдуть на стадіон без конфліктів. Проте на вході на стадіон при перевірці квитків стюарди і поліціанти спровокували ще один конфлікт, знову застосовували кийки по головах і відтісняли людей по сходам наверх.

Але знову конфлікт вдалося заспокоїти і всі потрапили на трибуну, де в кінці матчу виразили свій протест ще раз.