Автор: Valerio
Зареєстрований: 05.05.2013
Останній візит: 04.07.2019
ЗК N2812
1 лютого 2014 11:59
5

Стефан Решко: -"Не можу собі уявити матч між Беркутом та мітингувальниками"

Футбольний матч між силовиками та майданівцями можна зіграти після того, як спаде напруга. Таку думку Gazeta.ua висловив легендарний захисник київського "Динамо" та полковник міліції Стефан Решко. Ідею такого поєдинку запропонував колишній гравець збірної України Євген Левченко. Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс готовий надати поле для "матчу примирення".

"Зараз доволі напружена ситуація в країні, тому футбольний матч між силовиками та мітингувальниками наразі не на часі, - каже Стефан Михайлович. - Я не можу собі його уявити. Можливо пізніше, коли спаде напруга.

Холод? У футбол можна грати практично за будь-якої температури. Головне, щоб не було багато снігу та ожеледиці. Сьогодні вдень було -12 С і світило сонце. Нормальні умови, але потрібно тепло одягнутися, щоб не обморозити вуха та ніс. У першу чергу замерзають кінцівки.

Але сьогодні потрібно говорити не про футбол. Хоча, якби він допоміг забезпечити мир, тоді можна грати. Я у свої 66 також готовий зіграти."

На чиєму боці?

"Один тайм можна зіграти за одну команду, а другий — за іншу. Коли мова йде про мир, то це немає принципового значення. Можу і потренувати, і розсудити, якщо треба."

Ультраси футбольних клубів України виступили за Євромайдан та протистоять "тітушкам". Як ви оціните їх дії?

"Молодці! Повністю підтримую фанів всіх команд. Спільна біда їх об'єднала. Ультрас — це переважно молоді хлопці, яким не подобається те, що зараз відбувається в державі і в міру своїх можливостей вони готові допомогти.

Неорганізовані бойовики — це велика біда для нашої держави. "Тітушки" тероризують людей не тільки у Києві, але й по всій Україні. Не розумію, що це за п'ята колона у нас в державі? Жахливо, що у мирний час людей викрадають і катують, стріляють у медиків та журналістів.

З боку мітингувальників теж були порушення. Вони на Грушевського кидали каміння та коктейлі Молотова. Так не годиться. У демократичних країнах після такого силовики влаштовують зачистку. Але я розумію людей. Їх просто довели до такого.

Зараз всім сторонам потрібно шукати мир. Влада повинна приймати адекватні рішення, які будуть відповідати статусу демократичної держави і захищати народ."

Верховна Рада скасувала іменні квитки на футбол. Це вірне рішення?

"Думаю, що так. Скоро і в туалет будемо ходити з іменними квитками. Хоча з іншого боку фанам не потрібно порушувати закони. Хочеться, щоб жінки і діти не боялися ходити на стадіони. Вболівальники мають підтримувати свою команду у рамках правил УЄФА та ФІФА. У противному випадку страждають вони самі та клуби, які карають грошовими штрафами та матчами без глядачів. Бійки на файєри не допомагають футболістам, на відміну від шумової підтримки і скандувань лозунгів."

Матч "Динамо" з "Валенсією" у Лізі Європи перенесуть?

"Сподіваюсь, ситуація в Києві стабілізується. Треба зробити все, щоб забезпечити спокій в Україні. Було б добре, якби в цей час почалося нове життя у нашій країні. Над цим треба працювати. Президенту, владі та опозиції потрібно відкинути гордість, не загострювати ситуацію, а знайти вихід з неї".

Лідера можна призначити?

"Якщо говорити про футбол, то у командах не обирають лідерів. Вони самі становляться. Лідер у футболі — це провідний гравець команди і чесна, справедлива людина. Бувають хороші гравці, але без потрібних для лідерства людських якостей.

Якщо у нас буде чесна і справедлива влада, то буде більше порядку у країні. Протести виникли не на порожньому місці. Це всі розуміють."

Хто є лідером опозиції?

"Поки я не бачу такого. Можливо Віталій Кличко. Його більше поважають. Він видатний спортсмен, незалежна людина, менше замішаний у політиці. На сьогоднішній день він виглядає більш авторитетно за інших. Симпатизую Петру Порошенку. Це розумна і досвідчена людина.

Для мене особисто прізвище значення немає. Хочеться миру та спокою у державі, відсутності корупції та справної роботи всіх структур."

Идея матча могла только в светлой голове у Игоря Суркиса родиться...Это конечно жестянка полная(
Да ну хоть не на сайте Динамо! Соглашение с евросоюзом читал? Прочти! Протрезвеешь. А таможенный союз-ну ничем не лучше. И зачем выбирать меж западом и востоком если можно взять и лучшее и идти по своему, украинскому пути. А матч сиграть действительно стоит! Это о многом скажет и остепенит как Европу так и Россию.
Сховати
Димон, мон шер, соглашение с Евросоюзом в качестве аргумента - к чему? Я знаю, что договор говнистый, но чтоб он был выгоден для подписанта - с ним нужно работать! РАБОТАТЬ, а не подписывать козу, которую даже не удосужились вовремя перевести ни на русский, ни на украинский . Его в кабмине и в комитетах ВР никто не читал. Вот НИКТО! Поэтому вопрос не Европы, не договора, а в том, что его у нас никто не читал. Лично я за ПРАВИЛА, которые свойственны Европе. За реальное соблюдение законности, за суды, за минимизирование коррупции, за реальную охрану правопорядка. Это все то, что у нас только декламируется, а на самом деле нет. Если в футбол играть без правил, то получится, как минимум, регби. А я за правила! Таможенный союз - это та же самая игра без правил, ведущаяся только по понятиям. Мне надоели понятия, мне надоели морды в костюмах, которые действуют только и исключительно по понятиям. Нет никакого украинского пути, как и нет никакого русского пути. Есть цивилизованный путь развития, и есть стагнация со слезой по Ивану Грозному и Сталину. Выбор очень прост.
Сховати
Плюс. Но углубимся( ударение выбери одесское). Двуполярный мир, с распадом СССР,- никто не отменял. Хотя, надежда на то, что сгинет очаг( один, первый, для начала) человеконелюбия, была немалая. Это был шанс этой цивилизации, господа. Той цивилизации, которая прогрессировала только благодаря войнам. И что еще хуже, вся История этой цивилизации- набор нелепых, жестоких, или попросту- дурацких поступков отдельных личностей, иногда весьма анекдотических, стоит отметить. Это ли путь Человечества? Очень интересный эксперимент сейчас задумал Вечный Жид ( Сорос- прототип). Проспонсировав (250 лямов) программу полнейшей зеленой для марихуаны в славном Уругвае- Джордж хочет поменять вектор развития этой цивилизации, не меньше. Запрет алкоголя( кроме благородного)- тоже не за горами, надеюсь. Марихуана же, дает человеку исключительную Миролюбивость, это медицинский факт. Эра Милосердия- не за горами. Люди неизбежно должны научиться всего лишь двум вещам: размножаться( воспитывать людей, лучше себя) и беречь свою Планету. Милосердие- есть благородные Разум и Добро. Очень жаль, что в продолжение всей этой нелепой мировой Истории, нашу Судьбу сейчас опять решает кучка весьма недостойных людей. Именно в Киеве, суки. Верим в непобедимость Добра. Слава Уругваю! ( всем поклонникам "особого украинского пути"- откликаться не иначе, как "Смерть Китаю!"
Сховати
а если по теме сайта, то Футбол в этой стране- тоже закончился.