Автор: голос звідусіль
Зареєстрований: 01.04.2013
Останній візит: 01.03.2014
21 червня 2013 21:19
8

Взаємна нелюбов

 Так у світі повелося що Ультрас  нелюблять інших вболівальників свого клуба, і відповідно вболівальники ( переважна більшість) нелюблять ультрас. Так було завжди і почалось це відтоді як з`явились дві форми вболівання, але зараз в час новітніх технологій вболівати можна навіть не буваючи на стадіоні. Мало хто усвідомлює що вболівання і підтримка це зовсім різні речі. Підтримувати значить допомагати, одним з синонімів слова вболівати буде слово хвилюватись. З цього можна зробити висновок: якщо ти не ходиш на стадіон ти не підтримуєш команду, якщо ти прийшов на стадіон меланхолічно переглянути гру ти глядач такий самий як і людина яка дивиться матч по ящику.

Глядачі беруть максимум з футболу: емоції, цікаво проводять час, відпочивають. Сидячи перед талевізором поглинають реламу ( це плата телеканалу за приємно проведений час ). Потрапивши на стадіон глядач витрачає кошти на квиток, і вважає себе одним з найважливіших персон світу і напевно тому вимагає комфорту, хороших людей навкруги, видовищної гри, поваги від всіх, мільйонних витрат на трансфери, вдячність від футболістів та тренерів - глядач витрачає 10-100 гривень (частіше 10) за півтори години роботи 36 футболістів, двох тренерських штабів, і сотень робітників стадіона. Якщо ти глядач ти впевнений що маєш право облити брудом весь клуб.

Більшість відвідувачів стадіона поєднують: вболівання, підтримку, розпивання. Саме тому в нас немає вболівальницької культури. Ці відвідувачі співають пісні починачи з приспіву і закінчують приспівом історія клуба для них починається Блохіним і закінчується О.В. ( вони найкращі знавці футбола). Звісно буде несправедливо по відношенню до  НСК не згадати хвилі які по ньому прокочуються, та як іноді ревуть трибуни, та нажаль   це вся підтримка яку можна очікувати від відвідувачів/ глядачів.

В Ультрас культурі головне підтримка ,навіть, моральна допомога футболістам рідного клуба. Підтримка на будь-якому стадіоні і за його межеми,  тому саме до ультрас секторів підходять футболісти. Перегляд матчу відходить на другий(після підтримки) план лише тому що команді потрібна підтримка навіть в моменти коли домашній стадіон освистує свою команду. Варто зауважити що кількість фанів приблизно стабільна не зважуючи з ким грає команда.

Мені важко знайти причину нелюбові глядачів/ відвідувачів до ультрас атже ви самі радісно підтримуєте переклички з нашим сектором, так патріотично відповідаєте нам "героям слава" а після матчу на форумах зневажливо плюєта в наш бік. Навряд ви зрозумієте чому ми витрачаєм останні гроші на виїзд з командою, рвем горло на стадіоні, мерзним з голим торсом зимою   та десь в душі ви цим захоплюєтесь і тому  після матчу чутно патрітичні вигуки запозичені в нас. Ви маєте правило поводити себе як завгодно ,і ми так само  от тільки наша поведінка створює шоу під назвою футбольний матч , ми є одною з причин для  походу на стадіон, і темою розмов після матчу.

Ультрас - ничего не создают. Они живут в своем собственном мире, абсолютно оторванном от реальности. Футбол и стадион - это просто место, где на них хоть кто-то обращает внимание. Суть ультрас великолепно описана в книгах Бримосна(?) - "не помню с каким счетом завершился матч, но как же мы красиво прыгнули на местных" Им, в большинстве, не интересен футбол как таковой - счет, игра - они занимаются своими делами - речевки (зачастую матерные) - невовремя. Дисквалификации и штрафы клуба - пофиг, зато мы бабахнем. Кому, кроме мальчиков, так и не вступивших в пуберантный период, интересны их файеры, дымовухи, петарды? расизм, нацизм - из-за которых клуб будет играть матч при пустых трибунах - вызван только комплексом собственной неполноценности. Лучшая поддержка - это матч сборных во Львове - когда ВЕСЬ стадион поет гимн Украины и наши забивают. Чем подобным могут похвастаться ультрас? Киданием стульев, камней, скандированием "мкг-команда..." на матче Динамо-Карпаты? Их просто используют, как тот предмет в речевке про мкг. И не понимать этого - еще один признак задержки в развитии.
Выскажу свое мнение , оно может быть и не верным ... Ультрасы уже давно стали забывать свое истинное предназначение !!! Они ставят себя выше всех на белом свете (болельщиков , игроков)!!! Такое ощущение что делают одолжение что приходят на стадион и потом еще начинают диктовать свои условия команде и окружающим что и кому делать и где и с кем играть !!! Ну а про то что их движения это на 90% политическая возня , я вообще молчу !!! п.с. Вернитесь в футбол , посмотрите на себя со стороны и люди к вам потянутся ... Начните с себя ...
Батюшки, как же все черно-бело... Конечно, ультрас создают незаменимую атмосферу на стадионе, но как же глупо с вашей стороны приписывать себе какое-то культурное превосходство перед прочими болельщиками. Гордиться собой имеете право, но как раз ваши попытки втоптать в грязь рядового болельщика говорит о многом.
Сховати
Я неможу судити про культуру рядового вболівальника, але в культурі вболівання Ультрас все ж відчутно пареважеє інші сектори. Наприклад в Англії, Турції такої різниці немає. Втоптувати в грязь я нікого не збирався, якщо дещо звучить образливо-це моя особиста думка яка стосується не всіх.
"Так у світі повелося що Ультрас нелюблять інших вболівальників свого клуба..." ------------------------------------- "Мені важко знайти причину нелюбові глядачів/ відвідувачів до ультрас..."
Сховати
Класно підмічено. В цьому вся проблема є просто взаєма необгунтована ненависть
Сховати
У тебя проскакивают слова "любовь" и "ненависть", а ведь это слишком сильные чувства, чтобы испытывать их к незнакомым людям. Лично я к ультрас отношусь нейтрально, никакой агрессии к ним не испытываю, как и большинство болельщиков, как мне кажется. Не переживай :). А кого там ненавидят сами ультрас мне абсолютно по... барабану.
Сховати
Саме таке ставлення до цього питання мені імпонує найбільше. А от про більшість вболівальників свідчать коментарі http://www.dynamomania.com/news/207461-ultras-dinamo-prizyvayut-boykotirovat-ob-edinennyy-turnir