Автор: Nazgul
Зареєстрований: 08.03.2013
Останній візит: 27.05.2014
28 березня 2013 21:53
2

Dennis Praet. Scout

 Денніс Прат.

Останнім часом в Бельгія є чи не головним постачальником талантів в провідні ліги Європи, чого варті лишень імена Едена Азара, Маруана Феллаіні, Акселя Вітселя, Ромелу Лукаку чи Стівена Дефура. Одним з наступних великих талантів Бельгії виступає вісімнадцятирічний Денніс Прат .

Денніс Прат народився в місті Льовен, 14 травня 1994 року, бельгійський футболіст, який в даний час виступає за «Андерлехт».

Загальні відомості.

Денніс Прат розпочав свою футбольну кар’єру в клубі «K. Stade Leuven» де провів два роки, потім був один рік в «Oud Heverlee Leuven», та вже в восьмирічному віці його помітити та запросили до себе селекціонери футбольного клубу «Генк» де він швидко справив враження на скаутів, які вважали його одним з кращих талантів, шість разів він визнався кращим гравцем юніорських турнірів. Прат залучався до всіх вікових категорій юнацьких збірних Бельгії, а в цьому році перейшов з U-18 відразу до U-21, це свідчить про швидкий прогрес в грі Праета. В травні 2010 року його талант був поміченим флагманом бельгійського футболу «Андерлехтом», з яким Денніс підписав трьохрічну угоду.

Розпочав свою кар’єру в Брюсселі Прат в команді до дев’ятнадцяти років, де проявив себе з кращої сторони. В 2011 році молодий бельгієць отримав приз, як кращий гравець «Aegon Future Cup», що проходить в Амстердамі, це молодіжний турнір в якому приймають участь провідні європейські команди, як «Баварія», «Аякс» та інші.

Дебютував наш герой в головній команді «Андерлехта» 21 вересня 2011 року, в грі на кубок Бельгії проти «Ломмель Юнайтед» і відразу відзначився двома результативними передачами. Вже в наступному раунді кубку, Денніс забив свій дебютний гол за головну команду «Андерлехта» в матчі проти «Рупель Бум», що представляє третій дивізіон Бельгії. Згодом 30 жовтня, Прат вперше з’явився на полі в чемпіонаті в грі проти «Льєрсу». В цьому році також відбувся дебют бельгійця в Лізі Чемпіонів в матчі відповіді третього кваліфікаційного раунду проти «Екранаса», Деннісу вдалось відзначитись голом та результативною передачею.

Статистика.

 

 

Індивідуальні навики та якості Денніса Праета.

Фізичні характеристики.

Денніс Прат доволі худорлявої статури, але нехай це не вводить вас в оману, це добре збитий гравець 179 сантиметрів зросту, здатний вести силову боротьбу з значно більшими фізично опонентами, він вміло працює корпусом прикриваючи м’яча, з хорошими швидкісними показниками що стосується стартової швидкості, манера бігу м’яка та еластична, в бельгійця ніколи не було проблем стосовно функціональних можливостей, навіть в віці вісімнадцяти років він здатний провести повний інтенсивний матч, та все ж не ми ведемо мову про ще зовсім молодого виконавця, тому оцінити його функціональний стан на тривалому відрізку часу поки немає можливості, з недоліків відзначимо не достатню дистанційну швидкість, та ведення верхової – силової боротьби.

Технічні характеристики.

Головною перевагою бельгійця є вміння обіграти суперника один в один, швидкісна техніка робити з м’ячем робить його небезпечним для опонентів на будь якій ділянці поля, тут потрібно розуміти, ви не побачите від Праета «танців з м’ячем» в стилі Кріштіано Роналду, чи неординарних футбольних трюків в стилі Роналдіньо, переваги Денніса це висока координація рухів на зміна напрямку руху на швидкості, хороший короткий проникаючий пас на партнерів, довгі передачі також є в арсеналі Праета, але застосовує він їх зрідка, хороший поставлений удар з середньої дистанції, як на силу так і на техніку виконання, гра головою є слабким місцем в грі молодого таланта, ліва нога також потребує доопрацювання, ні він не стане підбирати ногу в штрафному майданчику для удару, але до сильних сторін її віднести не можна.

Тактичні характеристики.

Хоча Джон ван ден Бром головний наставник «Андерлехта» застосовує різноманітні формації від 4-4-2, до 4-1-3-2. Основна позиція Праета на полі це атакуючий півзахисник в системі 4-2-3-1, також він може зіграти глибше в позиції восьмого номера чи правого «вінгера», такий широкий діапазон дій гравця вимагає тактичної гнучкості в залежності від позиції на полі, наприклад в позиції «вінгера» він має звужувати гру відкриваючи зону для правого «латераля», а в позиції атакуючого півзахисника вміло відкриватись під партнерів між зонами захисту суперника, та діяти на вістрі нападу з глибини поля вдало обираючи момент коли цю зону під нього відкриває центральний нападник.

Загалом Прат справляється з поставленими задачами, він добре обирає момент щоб розташуватись на вістрі атаки, вдало веде комбінаційну гру між лініями захисту суперників, з недоліків Денніс перетримує м’яча, не завжди вірно оцінює ситуацію на футбольному полі, в тих моментах коли продовження вперед немає та потрібно зіграти назад на партнерів, щоб перевести гру на протилежний край, на фланзі переважно не загрожує проходом в центр з ударом, причиною може бути слабка ліва нога, не відкриває зону для захисника.

Психологічні характеристики.

Навіть аналізуючи висловлювання Праета, можна прийти висновку не аби якої впевненості гравця в власних можливостях, Денніс з малих років визнавався кращим в багатьох турнірах в яких брав участь, він вів команди за собою, що свідчить про лідерські якості, разом з тим Прат дисциплінований гравець в 34 матчах за головну команду «Андерлехта» в цьому сезоні в нього лише одна жовта картка.

 

«Барселона», «Арсенал», «Челсі» та «Ліверпуль», це не повний список зацікавлених клубів в придбанні молодого таланту «Андерлехту». Вісімнадцяти річний атакуючий півзахисник вже дебютував в першій команді та розглядається провідними клубами Європи, як потенційно нова зірка європейського футболу, його талант порівнюють з Андреасом Іньєстою чи Еденом Азаром.

Перед приходом в «Андерлехт» молодим виконавцем активно цікавився Арсен Венгер, який наполягав на швидкому вирішенні питання з переїздом Праета в Лондон . А батько Денніса провів перемовини з «Арсеналом» стосовно можливого переїзду.

Я говорив з «Ліллем», «Арсеналом» та «Аяксом» сказав батько Денніса – Герман, і ми в підсумку вирішили, що він має залишитись в Бельгії для того щоб завершити свою освіту. «Андерлехт» це сім’я, а не просто футбольна команда, спочатку вони навчать вас, як бути людиною, а вже потім футболістом.

В березні 2012 року герой цього матеріалу підписав нову угоду з «Андерлехтом» розраховану ще на три роки. Прат довго вагався, чи варто йому підписувати нову угоду, заявивши, однак, що він підпише її, якщо буде грати в основному складі.

«Я отримав кілька шансів в цьому році. Крім того, в клубі запевнили мене, що пов'язують зі мною великі надії, і я не буду відданий в оренду в іншій клуб. Мені не гарантували регулярну гру в основі, але зате пообіцяли, що я не буду постійно сидіти на лавці. Я вважаю, що мені варто залишитися в "Андерлехті» ще на кілька років».

Денніс наполягає на тому, що інтерес до нього з боку відомих клубів не запаморочив йому голову, і він не тільки залишається вірний «Андерлехту», алей залишається самим собою.

Я залишаюсь тим, ким я був до футболу, я проводжу свій вільний час з друзями дитинства, вони не займаються футболом і це те, що мені потрібно. Якщо б я обрав гроші, то давно опинився б в іншому місці, це тема постійно турбує спільноту коли мова заходить про нові контракти та потенційні трансфери особливо, якщо це стосується вісімнадцятирічного гравця, як довго це буде тривати?

Прат справляє враження на своїх партнерів по команді Том Де Сутер вважає – Денніс грає як Іньєста, в нього хороша техніка роботи з м’ячем, він твердо стоїть на ногах та прикриває м’яч корпусом та головне ніколи не панікує, в нього неймовірне бачення гри.

Підсумок.

Відмінний дриблінг, бачення поля, передачі та швидкість, хороші удари з дистанції це основні переваги молодого бельгійця. Також варто відзначити, що в Праета, як відзначають клубні тренери не буває великих спадів в фізичній формі, що не є властиво для молодих гравців.

Денніс ще молодий гравець, який швидко розвивається, безперечно один з найбільших талантів Європи, він стає все більш важливою фігурою в побудовах «Андерлехта» та ближчим часом має стати лідером команди . Якщо він продовжить динаміку розвитку власних індивідуальних якостей, то збірна Бельгії отримає ще одну зірку, звичайно Праету ще необхідно багато працювати над собою, але потенціал цього гравця величезний.

Хороший блог, спасибо. И игрок интересный, но не для нас...У нас таких не держат, Бертик тому свидетель...
Сховати
Дякую. В Прата не було проблем з здоров'ям, він досить міцний гравець, не для Динамо можливо ... його талант давно помічений провідними клубами, а рівень нашого чемпіонату навряд чи дозволить йому суттєво прогресувати, в Бельгії в нього буде більше шансів ... з іншої сторони, а чомуб і ні ...