Автор: Vert Efner
Зареєстрований: 18.09.2010
Останній візит: 07.03.2013
27 грудня 2012 16:14
10

Про натуралізацію гравців

 Леонид БУРЯК (экс-тренер сборной Украины)
«Если бы мне предложили выступать, к примеру, за ту же сборную Бразилии, я бы никогда не согласился! Родиться в одном государстве, а выступать за другое – это мне чуждо.
И независимо от того, кто является кандидатом для натурализации, я против всего этого.
В Украине достаточно много хороших футболистов, которые могут играть в сборной. Тем более сейчас на подходе добротное поколение молодых игроков».

Андрей КУДЫРКО, Евгений ПАШУТИНСКИЙ, «Команда»

Источник: http://www.pressing.net.ua/Ukraina/Premer-liga/452641135/Nasha-Galya-baluvana-Ne-pervyy-god


А ще пам"ятаються виступи Блохіна в тоні його колишнього партнера по ДК, що за збірну повинні грати лише українці і крапка.
Особисто я не проти натуралізації, мені швидше однаково. Але не розумію шуму, який навколо цього всього піднімається.
Мені здається, що це плюс для нас, для країни, що умовний бразилець Едмар Головський (((:
захотів стати українцем - значить йому у НАС краще, зручніше, комфортніше і так далі, а ми строїмо з себе - "НІ! Нізя! ти не родився під Полтавою!!!"
Одна справа робити, як Вінстон Рід - приймати громадянство "під мундіаль", щоб зіграти, а інша - приймати його бо так хоче сам легіонер, чи його дружина (((: чи клуб в кінці кінців!!! Невже Дішлєнкович вчинив не патріотично до МеталДону????
А наші специ часто кричать: Легіонер перекриє дорогу молодому українцеві!
- Шановні, якщо легіонер в клубі 4 роки і задумується над громадянством і його продовжуть ще на пару років - то він вже перекрив дорогу комусь з молодих і не важливо, яке в нього громадянство, чи може у нас збріна награє гравців для клубів, а не навпаки? (ні, ну є окремі випадки, що підтвреджують правило), а так - він може компенсувати грою за збірну.
І ще одна думка "В Украине достаточно много хороших футболистов, которые могут играть в сборной." - Буряк. - якщо так, то взагалі ніяких проблем, натуралізуйте хоч весь Шахтар і Динамо - "много хороших футболистов" просто не пустять легіонерів до основи збірної, бо вони кращі ((((:
І взагалі, яке діло тренеру збірної до паспотра легіонера? - Не подобаєть гравець не викликай до збірної і хай в нього буде 4 укрпаспорти. Чи може якщо той же Матеус прийме громадянство, то тренер буде зобов"язаний його викликати до збірної?
Ці всі розмови типу: "Я проти, бо..." - це все дитячий садок, соромно зізнатися чесно - я шовініст чи расист? тому і придумують смішні причини?
Світ космополітизується, я не знаю, як би я дивився на збірну з 8-9 неграми чи латиносами, та на мою думку краще хай 8-9 уродженіців інших континетів рухають губами під "Ще не вмерла України" ніж 8-9 українців кладуть руку на серце під "Россия — священная наша держава," чи "O say, can you see, by the dawn’s early light"....
а ви?

Натурализация как по мне это когда руководство (футбольное) страны делает все возможное для получения документов одному (или нескольким игрокам)для дальнейшего их участия в чемпионатах мира и евро !!! А если человек после длительного проживания в стране сам желает получить гражданство этой страны при этом не нарушая законов этой страны и соблюдая все требования , то он будет являться таким же гражданином этой страны как и все остальные , с одинаковыми правами (в том числе и с возможностью играть за главную команду "своей страны" ) Так в чем проблема ??? Не пойму ...
Если уйти от обсуждения темы патриотизма, то нехватка футболистов для сборной это проблема развития футбола в стране, ее и надо решать, а не делать заплатки девичами, эдмарами, и не дай бог адрианами.
И я подпишусь против. Натурализация(особенно в наших реалиях) не имеет ничего общего с патриотизмом и отдаванием дани стране в которой игрок становился как футболист. Это чисто коммерческий ход, игрок любой национальной сборной более востребован, более высокооплачиваемый, а с учетом лимита легионеров и более желанный в любом клубе. Хотелось бы чтобы флаг и гимн в каждом футболисте вызывали эмоции и гордость, а не жажду преференций и корысть...
Сховати
Згоден з вами. емоції і гордість при звучанні гімну - це вкрай важливо, біда лиш в тім, що "корінні українці", які грають за збірну в більшій половині своїй не знають не те що слів, а й навіть назви головної пісні держави, тому де тут принципова різниця між умовним Девічем і Селезньовим? Якщо говорити про патріотизм, то потрібно починати з мови і знання культури всіма громадянами і не лише збірниками!
Я проти. Якщо людина зросла і виховалась в іншій країні та іншій культурі - вона ніколи не стане "своєю" в чужій державі. Хай хоч відпустить оселедця, їсть сало і носить шаровари, це нічого не змінить. Космополітизація і глобалізація - данина сучасності. Але нічого гарного в її побічних ефектах у вигляді еміграції (не заснованої по причинам геноциду чи війни в конкретній країні походження мігранта) не бачу. В цьому плані нам (слава богу!!!) далеко до Європи. Недавно читав новину, що асоціація захисту прав чорношкірих французів подала протест проти організаторів конкурсу краси Міс Франція за недостатню кількість темношкірих учасниць. І це страшно, толерастність вже до абсорду дійшла. Я не шовініст і не расист, але краще хай все буде добре у азіатів і африканців в своїй країні, а до нас лише в гості заявляються. І то не часто.
Сховати
Ну не соглашусь, Адриано был воспитан солнечной Бразилией, а за пару сезонов стал чистым донбассовцем (даже истинные арийцы позавидовали бы его "чистоте")
Натурализация натурализации рознь. Калитвинцев, Леоненко, Яшкин, Кормильцев - это одно. А Папа Гуйе и Адриано - это несколько другая плоскость
Сховати
Я зустрічав вихідців з афроконтиненту, які мову і культуру знають набагато краще, ніж ті ж Яшкін і Леоненко (коли їх навіть просто слухати), тому ви праві - це абсолютно різні площини і Яшкіну і Леоненку ще рости і рости, і те, що вони народилися територіально ближче - нічого не каже
На жаль в нашій державі "своїх" немає і не буде, доки на сході про решту казатимуть бандерівці, а на заході - москалі, хто з них свій?
Сховати
И те и те свои. В каждом регионе есть достойные люди, просто нужно меньше смотреть "зомбоящик" и думать о реальных проблемах, а не тех что нам навязывают политики.