Автор: baturdem
Зареєстрований: 11.09.2012
Останній візит: 13.09.2012
http://dema.com.ua/ - монеты
11 вересня 2012 17:46
14

"Футбольна" гривня України

 Присвячена Євро-2012 монета в 1 гривню:

dema.com.ua/Countries_Krause/Ukraine.html

Монета для обігу (не ювілейна), випущена значним тиражем, але зустрічається не часто - осіла в кишенях :(

Мені теж цікаво, що Ви робитимете з 52 шт.? Пік попиту ни них вже минув, та ще й з таким тиражем. Хто хотів - вже купив. Багато на них не заробите, та ще й спробуйте продати дорожче за 3 грн. На Нивках у окремих продавців стоять цілі роли (тобто банківські упаковки) з цими монетами і вже ніхто їх не купує. Пригадую, що коли зявилися перші українські марки у 1992 р., то окремі філателісти їх купували сотнями штук і досі, через 20 років, не можуть їх розпродати.
Сховати
в мене рол і 2шт просто в коллекцію. Рол купив в банку за 50грн(50шт). Тому навіть якщо й попиту на них не буде, то я нічого не програю!
Я нумізмат, ця монета в обігу вже пів року. В мене 52шт.
Сховати
якщо не секрет, навіщо Вам 52 шт.? - з роками дорогими вони, думаю, не стануть
Як нумізмат зі стажем зазначу, що цю монету випадково зустріти практично нереально. Здачу в магазині вам нею не дадуть. Вона вже десь 4-5 місців як випущена, а багато з форумчан її в очі бачили? Тому купити її можна в клубах колекціонерів. Її ціна там від 2 до 3 грн.
Сховати
я две видел)) а цена, как мне кажется, смешная. Надо пару годиков подождать, будет 30 грн стоить)))
Сховати
30 грн. ця монета не коштуватиме, бо її тираж 5 млн. Навіть дивно, що при такому тиражі її рідко де зустрінеш. Польща теж випустила аналогічну монету. Там же випустили і монету в честь ФК "Легія". Грузія кілька років тому випустила монету в честь ювілею перемоги Динамо Тбілісі в КВК. А ось в Україні таких монет в честь окремих клубів не випускають, а жаль. Хоча, якщо збережеться нинішня влада, то вона швидше випустить монету в честь Шахтаря, але не Динамо Київ. Знаю, що футбольні монети випускали в Угорщині, Туреччині, Мексиці, інших країнах. У моїй колекції є 3 красиві монети Аргентини в честь ЧС, який там проходив.
В августе в аэроп. Борисполь, кофейные автоматы выдавали сдачу такими монетками.
"Здачу в магазині вам нею не дадуть." Вчера дали, или позавчера, пиво покупал в супермаркете. Первый раз кстати в живую ее увидел.)
у меня есть одна, и что?
и где её добыть?:D
Сховати
я свою придбав на Нивках - там на вихідних збираються колекціонери. інший варіант - Аукро або ж чекати, доки сама не "прийде" до рук зі здачею
и? (2)
и?