Автор: Solomir
Зареєстрований: 20.10.2011
Останній візит: 28.06.2012
5 квітня 2012 02:11
21

Напередодні.

На передодні гри в Донецьку, хотілось би виділити декілька ключових протистоянь на полі, спробую розмежувати їх по парам.

Не викликають сумнівів позиції воротарів, в Динамо Шовковський, проти Пятова в стані суперника.


Центральна вісь оборони в Динамо – Хачеріді, Бетао, враховуючи вже вкотре отриману мікротравму Михалика, та Юссуфа, фактично центр оборони виглядає безальтернативним, Алмейду сприймати серйозно не випадає, хоча би з розрахунку відсутності ігрових кондицій Леандро весною, тай загалом рівня кваліфікації цього футболіста.

Протистояти їм доведеться комусь з трійки Селезньов, Едуардо чи Адріано, відсотків 90 можна віддати перевагу останньому, (хіба що через ліміт вийде Селезньов), якщо в силовій боротьбі, грі головою та в швидкості Хачеріді не поступається Адріано, і очевидно здатен виграти всі єдиноборства в нього, то проблеми можуть виникнути з швидкісними характеристика Бетао (очевидно одного з найповільніших гравців чемпіонату України), Бетао доведеться сідати глибше під нападника щоб мати в «запасі» декілька метрів поля перед ним, з іншої сторони це дасть можливість Адріано приймати м’яч та розвертатись лицем до воріт Динамо.


З ліва в захисті хочеться побачити Олега Гусева, бо як показують останні матчі технічної складової щоб вести наступальні дії команди Олегу бракує, а позиція «латераля» як найкраще підходить під «сучасного» Гусева, де в нього є можливість вести наступальні дії, разом з тим виконувати великий об’єм роботи по всьому флангу.

Протистояти йому буде Срна, і активність Гусева має значно глибше на свою половину поля посадити Даріо, тим самим виключити його як одиницю з атакуючих дій Шахтаря, не великі позиційні огріхи Олег здатен компенсувати високою швидкістю, недоліки в силовій боротьбі напевне не знадобляться в конкретному матчі, бо в стані суперника відсутні гравці здатні нав’язати Гусеву силову боротьбу на фланзі, чи створювати постійний тиск на нього.


Проблемна виглядає позиція правого захисника, де буде діяти Даніло Сільва, в протистоянні з Вілліаном, йому значно буде бракувати швидкості та координації, навіть якщо врахувати не найкращі кондиції Вілліана по весняним матчам. Перекривати правий фланг захисту доведеться комусь з двійки опорних півзахисників Гармаш – Аруна (Вукоєвич, вихід якого на поле не варто виключати).


Не сумніваюсь що працездатності Гармаша вистарчить що б перекрити кисень в центрі поля центральним півзахисникам суперника – ( Фернандіньо, Мхітарян чи Тейшейра), в допомогу Денису я би поставив Аруну, який знову таки по весні виглядає краще за Огнена, хоча він далеко не ідеальний опорний. Розпочинати атакуючі дії Динамо буде покликаний Алієв, і ось тут дуже важливо буде швидко розпочинати та розподіляти напрямок атаки, в додаток до Олександра буде діяти Мілевський на якого і буде покладена ця «місія», бо до головних якостей Алієва все ж не входить вміння швидко та якісно працювати з м’ячем в умовах обмеженого простору та часу, що в свою чергу є чи не головним набутком Артема.

Можливо варто було б розпочинати цей матч взагалі без Алієва а з Мілевським в якості дещо глибше розташованого чим за звичай.


Ланка нападу Динамо, в будь якому розташуванні, наприклад: Мехмеді , Ярмоленко , та Ідеє, чи Ярмоленко на правому фланзі, з Алієвим в центрі та Мілевським під Ідеє, буде мати суттєву перевагу над захистом Шахтаря, центральні захисники якого, Ракитський та Чигринський (будь хто інший) поступаються Ідеє як в швидкості так і в силовій боротьбі, а лівий фланг захисту будь то Рац, та скоріше за все через ліміт на легіонерів там буде грати Шевчук, будуть просто знищені безперечно кращим на даний момент гравцем, чемпіонату України - Ярмоленко…


Прогнозуючи перебіг гри, я не бачу за рахунок чого Шахтар може обіграти Динамо, більше того переконаний, що з Донецька Динамо повернеться з переконливою перемогою.
1-3.

Попов в безобразной форме, а он и в лучших кондициях не справлялся со Срной. Лучше Гусев, но это ослабит среднюю линию. Харуна где-то витает, несконцентрирован, но лучше в отборе против техничных пз соперника. Надо смотреть по готовности Вуко. Алиев - нет. В напряжённых матчах, где много борьбы в центре, он теряется на поле. На его место Милю, он и борется и за мяч цепляется. По остальным позициям вариантов просто нет. Это плохо, усилить игру заменами врядли получится. Как сделает Сёмин - это совсем другой разговор)
Я думаю что Милевский не выйдет в основе, его даже с Черноморцем не выпустили на замену. А вот во второй половине матча мне интересно кто выйдет - Миля или Шева? ИМХО если нужно будет отыгрываться выпустят Милю, а если ничья или счет будет в нашу пользу - выйдет Шева.
Сховати
Можливо і не вийде, без нього буде значно важче вести боротьбу в центральній частині поля, відсунути чи сторити глибину атаки також краще за інших вміє Артем, притримати мяча, заціпитись за нього ...
Сховати
Вместо кого вы бы выпустили Милю в основе против Черноморца?
Сховати
З Чорноморцем, замість Аруни, і вийшлоб 4-2-3-1, схема яка є найбільш улюблена для Сьоміна. Де 2 = Гармаш та Алієв, дещо глибше в середині поля. Якщо Дуду здоровий то і йому віддав би перевагу на фланзі нападу, а Гусева замість Попова на лівий фланг захисту, хоча по грі з Чорноморцем це був би додатковий гравець в атаку, фактично як з Дніпром чи Арсеналом в другому таймі.
Сховати
Алиев не очень похож на опорника. А с Дуду я так и не понял, в спаринге перед матчем он гол забил, а в заявке на игру его не вроде было.
Сховати
Ну схожий чи не схожий це вже діло десяте - кращого в Динамо немає, тому грає Алієв. Він же грав в центральні зоні, класичного 8 номера і має виконувати об'єм роботи від штрафної до штрафної. Ну можемо дещо розбавити на бразилський манер, де 5 номер Гармаш більше зосереджений на захист а 8 номер Алієв більше зосереджений на атаку, і не забуваємо що суперник був Чорноморець а не европейський клуб наприклад Андерлехт чи Твенте і так далі, тому тих функцій які може виконувати Алієв мало б вистарчити з лихвою для цього суперника.
На картинке тюбитейка Ахмета или клоунская шапочка Сырника?
Сховати
Шапочка "фірмова" патентована Циганом, розмальована бо впаде на зелений газон ДА ...
Сьомін від свого не відступиться, буде і далі використовуватися наша абсолютна перевага в цьому сезоні - гра захисту. Від неї і буде "плясати" команда, з різкими контратаками у виконанні Ярмоли і Гусєва. В центрі буде Гармаш і Вуко, мені так здається, оскільки треба буде рвати саме центральну вісь кротів, а це Ден з оггі вміють))) Так що підтримую Вейдера - прогноз позитивний як ніколи за останні роки. Он згадати тільки відскок кротів восени. Ми їх тоді рвали. Просто невезіння спіткало)
Сховати
Я не думаю що варто відступатись від гри яку демострує Динамо весною, тут і є перевага в даному матчі, швидкі контратаки з пресингом в центральній частині поля, мають пренести Динамо результат. А враховуючи велику кількість помилок практично всіх центральних півзахисників шахтЬора, вкупі з вмінням Гармаша та Вукоєвича вести та нав'язати в центрі силову боротьбу, цей брак в них ще має збільшитись...
Solomir,ну,1-3 це вже аж занадто.Не буде такого рахунку.Скажу більше,буде досить добре як буде нічія.У центрі поля вони більш ігровики аніж ми.Так як вони грають цей склад ДК грати ніколи не зможе.Нам в решті решт залишається один варіант,грати від суперника.Бо грати від себе цей склад на согодні не здатен. А так,досить добре написано,хіба що не з усім я погоджуюся,автім,то вже таке...
Сховати
Якщо б мова йшла про них взірця 2009 року чи 2010 року, але на даний момент шахТьор значно регресував як командно так і індивідуально, позиційний напад в них став над-то передбачуваним, пропала висока командна швидкість, а в захисті грають з великим відсотком браку, навіть Ракитський двох-річної давнини виглядав цікавіше чим зараз, інші захисники (Кучер, Чижов і т.д.) ніколи не були гравцями високого класу, а Чигринський далеко не оптимальних кондиціях. Так і ГТ в них також суттєво регресував, тому зважаючи на рівень суперника, Динамо виглядає як мінімум переконливіше...
Сховати
Розумієш,саме ДК не стало сильнішим.Продаж Єременка,іграва форма Мілевського,нинішній Алієв і той що був колись це теж не одне й теж саме.Мені здається що зараз Сьомін між двох ДК.Того що був тоді,з його грою плюсами та мінусами і гри нового ДК обриси якого ще не можуть повністю окреслитися тільки тому що Євро вже близько.Хочеш-не хочеш а когось таки потрібно готувати до нього.І ці люди з гравдії старої...Гармаш,Ярмоленко,Дуду,Мехмеді,Хачеріді...Це той новий кістяк на якому буде будуватися нове ДК.Більш швидке ДК.Не сумніваюся що після Євро будуть трансфери саме під таку гру.І декому з сьогоднішніх сторожил доведеться таки піти з ДК...
Сховати
Динамо не стало сильнішим це однозначно, але мені видається що регрес шаХтьора значно більший, як і регрес цигана... фактично гравці втратили мотивацію, такі як Вілліан, Адріано, Срна - бо залишити цю "клітку" дуже важко ... На цьому і побудовані мої думки стосовно переваги Динамо ... На рахунок нових обрисів гри, які мають вимальоватись я дуже сумніваюсь ... Ключова фігура в побудовах швидкісної гри Динамо це Артем Мілевський, саме він вміє працювати з мячем в умовах обмеженого простору та часу, і ніякі нові придбання не замінять його (бо гравці вищої за Артема кваліфікації, зосереджені в ТОП клубах Европи), і поки тренерський штаб не знайде підхід до Артема, нового ДК більш швидкісного ми не побачимо, тай сильно я сумніваюсь, що Сьомін здатен щось таке побудувати навіть з Мессі, Роналду, в складі ... не той рівень тренерської думки та кваліфікації, і не був ніколи а зараз і поготів:(
Сховати
Артема Мілевського ДК не проти продати вигідно...На довгу з Артемом да під великі завдання? Ні.Інша справа що на заміну потрібен гравець який сильніший за Артема,а ось з цим проблеми. Що до шахтарських бразильців,повір на ДК точніше проти ДК вони завжди знайдуть добру мотивацію! Що до швидкого футболу та Сьоміна...Думаю здатен.Інша справа що ті гравці які в нього були лідерами при першому приході його у ДК на такий футбол не здатні.Ось ЮрПалич і побудував на сильних якостях ціх гравців ту гру яка допомогла виграти тоді чемпіонство і дійти до півфіналу КУЄФА. Тоді у Сьоміна не було нинішніх Гармаша і Ярмоленка,травмувався тоді й Олег Гусєв... Як будуть добрі трансфери після Євро трансформація ДК пройде швидше.В іншому разі знову буде тягнутися довго....
Сховати
Я не поділяю вашу думку на рахунок перспектив Сьоміна як тренера не те що Динамо а загалом як тренера ... Стосовно комплектації команди ви праві лише з поправкою на европейський рівень, але аж ніяк на рівень ЧУ, для ЧУ Динамо володіє над складом, яким не може похизуватись навіть найбагатший клуб східної Европи як шАхтьор чи Зеніт, при цьому маючи під рукою гравців значно вищого рівня ніж в суперників, Сьомін не здатен запропонувати в Україні зрозумілого футболу, футболу з значною перевагою над суперником. Взагалі важко вас зрозуміти, Сьомін за останні 10 років провалив все що міг, і де ви черпаєте віру в цього тренера, для мене велика таємниця ?
Сховати
У результатах я черпаю віру...Перед першим приходом у ДК тренером був Лужний.Я добре пам*ятаю що він сказав про тодішніх гравців та їх можливості що до результатів.З цими ж гравцями Сьомін виграв чемпіонат,ледь не вийшов з групи у ЛЧ.Як не помилки арбітрів,то вийшов би...І зупинився на крок від фіналу у КУЄФА.Для першого сезону повноцінного це я вважаю не так вже й погано.Більше зміг зробити тільки ВВЛ.
Стосовно мотивації на Динамо бразильців - так це за перепрошенням "пук" на рівному місці, маю на увазі їхню мотивацію, коли гравець перестає працювати щоденного з бажанням прогресувати, то ніякий подразник не змусить його продемострувати в окремому матчі рівень майстреності який був до цього.
Гусева, если он играет слева в защите, практически постоянно страхует опорный полузащитник. Мне кажется, что Семин на это не пойдет и против Срны выйдет Попов. Впереди, по моему скромному мнению, неплохо бы увидеть квартет Гусев-Милевский-Браун-Ярмоленко с парой Вукоевич-Гармаш в центре. Неработоспособный и заточенный по сути только на дальний удар Алиев - роскошь против такого соперника. Прогноз оптимистичный. Игра может по разному сложиться. Это же футбол. И против нас, надо признать, не Мариуполь или Днепр.
Сховати
На мою думку Попов куди більше має огріхів в позиційній грі, також він поступається Гусеву в швидкості, а ще врахуйте його далеко не оптимальну фізичну форму, з Поповим лівий фланг буде майже виключеним від атакуючих дій. Стосовно Алієва, то наразі в Динамо немає просто більш якісних виконавців в центральну зону, це слабке місце, немає яксної вісімки, тому позиція Алієва фактично безальтернативна, але зараз в Алієва йдуть дальні удари та штрафні а це в сучасному футболі має велике значеня. Прогноз оптимістичний, зважаючи на рівень сьогоднішнього шаХтьора.