Автор: M.Max
Зареєстрований: 30.01.2010
Останній візит: 17.12.2011
1 грудня 2010 18:24

новини євро 2012

У січні на Олімпійському розпочнеться монтаж даху



Віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков заявляє, що поки не прийнятий бюджет країни на наступний рік, важко називати суми, які будуть виділені на підготовку до Євро-2012 в 2011-му році. Як зазначив Віце-прем’єр в інтерв’ю газеті "Сегодня", ситуація з підготовкою на наступний рік проясниться після 15 грудня, коли з’явиться новий бюджет.

"Найважливіше, що ми працюємо без відставань, за графіком, затвердженим УЄФА. Зараз, зокрема, розглядаємо транспортне питання: як буде організована доставка пасажирів у міста, де пройдуть матчі Євро-2012, це, нагадаю, Київ, Донецьк, Львів і Харків", - підкреслив Борис Колесніков.

Урядовець зазначив, що незабаром у Львові буде проведене комп’ютерне моделювання пасажиропотоку, з тим, щоб розуміти слабкі місця транспортних пікових навантажень.

"Головне навантаження перевезень по Україні ляже на залізницю. Вже в 20-х числах грудня плануємо підписати остаточну угоду з південнокорейською компанією "Хюндай" про постачання 10 швидкісних поїздів на початку 2012 року. Раніше нема сенсу – адже до цього часу потрібно ще посилити залізничні колії і по максимуму розділити вантажні і пасажирські перевезення. А в перспективі — спільно зберемо в Україні ще 90 поїздів, щоб обновити практично весь рухомий склад. Хочу подякувати за вже проведену в цьому напрямку велику роботу працівників "Укрзалізниці" і особисто гендиректора Михайла Костюка", - зауважив Борис Колесніков.

Щодо підготовки арен, Віце-прем’єр повідомив, що нещодавно в Харкові на стадіоні Євро-2012 провели експеримент. Під час матчу між місцевим "Металістом" і донецьким "Металургом" оголосили навчальну тривогу з евакуації глядачів. "Вклались в 8 хвилин, як і передбачено вимогами УЄФА", - зазначив чиновник. Що стосується київської арени, Борис Колесніков наголосив, що у січні на НСК "Олімпійський" розпочнеться найважливіший етап – монтаж даху спортивної арени.

На прикладі Львова готуємося провести комп'ютерне моделювання пасажирського навантаження, подивимося, як з ним впораються транспортники.

15 грудня відкриють три нові станції столичного метро

15 грудня 2010 року у Києві відкриють довгоочікувані три станції метро, що ведуть в район Теремки: "Деміївська", "Васильківська" і "Голосіївська". Також буде повністю здана в експлуатацію Московська площа з новою транспортною розв’язкою. Про це повідомили в прес-службі заступника глави КМДА Анатолія Голубченка. В урочистостях з нагоди відкриття візьмуть участь керівники країни і столиці. Зазначається, що протягом наступних двох тижнів станції будуть приведені в повну готовність.


Про важливість відкриття цих станцій свідчить те, що місяць тому пробний спуск через станцію "Деміївська" був проведений за участю не тільки глави КМДА Олександра Попова, а й Президента України Віктора Януковича. Тоді й було заявлено про те, що 15 грудня – день відкриття цієї станції.


Зазначені станції включені в програму підготовки приймаючого міста Київ до Євро-2012. Метро на Теремки на відрізку в 3,8 км почали будувати в 2005 році. Спочатку його планували завершити в 2008, потім – у 2009 році.


Разом із введенням в експлуатацію нових станцій "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська" на Куренівсько-Червоноармійській лінії метро столичні метробудівці планують до листопада завершити підготовку й направити на експертизу проектну документацію на будівництво наступних станцій метро цієї лінії: "Виставковий комплекс", "Іподром", "Теремки".