Автор: Nazik
Зареєстрований: 26.06.2010
Останній візит: 01.09.2021
Назар=)Вболівю за ДК з 6 років!!!
30 жовтня 2010 11:23
23

Кому Золотий М'яч або "23"

Привіт усім. Ідея для написання цього блогу мені прийшла давно, ще після ЧС, але мені прийшлось дочекатись офіційного оголошення від "France Football" притендентів на Золотий М'яч 2010р. Тим паче починаючи з цього року ця нагорода набула свіотового значення. ФІФА вирішило об'єднатись з "France Football" і вручати Золотий М'яч найкращому футболісту Світу. Нагадаю до цього "France Football" вручав свою нагороду найкращому футболісту Європи.

Отже, яка ідея мого блогу, щоб кожен із вас вибрав футболіста (звичайно зі списку 23 притендентів) якому він би вручив Золотий М'яч. Бажано, щоб кожен аргументував свій вибір. Я теж виберу того гравця якому я б вручив цю почесну нагороду, але спочатку коротко про всіх. Таким чином я вам представлю всіх претиндентів, а ви вже зможети зробити свій вибір і поспорити з моєю думкою.

Отже, поїхали:

1.Хабі Алонсо

Повне ім'я Хав'єр Алонсо Олано
Дата народження 25 листопада 1981 (28 років)
Місце народження Толоса, Країна Басків, Іспанія
Зріст 183 см
Вага 75 кг
Прізвисько Маестро-півзахисник

Теперішній Реал, як і збірну Іспанії важко уявити без цього талановитого футболіста. Його баченя гри просто захоплю. Такі паси врозріз, які вміє відати Х.Алонсо-це істина краса футболу і саме цим він займається в Реалі.

2.Давід Вілья

Повне ім'я Давід Вілья Санчес
Дата народження 3 грудня 1981 (28 років)
Місце народження Лангрео, провінція Астурія,
Іспанія
Зріст 175 см
Вага 69 кг
Прізвисько Гуахе (аст. El Guaje) — «малюк»

Давід-це той тип нападників, який мені найбільш симпатизує. Він може грати, як на вістрі атаки так і на фланзі. Вілья провів, ще один сильний сезон в складі Валенсії і просто феноменально відіграв на ЧС. Без нього важко уявити напад збірної Іспанії на переможному світовому форумі. Давід змінив "кажанів" на "каталонців" , де зразу став основним.

3.Андрес Іньєста

Повне ім'я Андрес Іньєста Лухан
Дата народження 11 травня 1984 (26 років)
Місце народження Фуентеалбілья, провінція Альбасете,
Іспанія
Зріст 170 см
Вага 65 кг
Прізвисько «Sweet» або Iniesta Dulce

Андрес Іньєста футболіст грація. Його паси і бачиня гри це, щось феноменальне. Він з Хаві створили просто шалений тандем, як в збірні так і в Барсі. Важко уявити каталонців без цього геніального футболіста. Його голи-це теж завжди краса і виточеність.

4.Ікер Касільяс

Повне ім'я Ікер Касільяс Фернандес
Дата народження 20 травня 1981 (29 років)
Місце народження Мостолес, Мадрид, Іспанія
Зріст 183 см
Вага 86 кг

Ікер Касільяс класний воротар, який всю свою ігруву карєру проводить в одній команді Реал. Він пройшов всі збірні Іспанії, різних вікових рівнів, а це говорить проте, що в нього вірили з самого дитинства і він випрвдовував надії. Так само можна сказати про школу Реалу, в якій він пройшов всі рівні і зараз це вже символ команди. Напевно основний після трансфера Рауля в Шальке. Проте признаюсь чесно, я не бачу його в номінації на Золотий М'яч. Ікер провів дуже посередній сезон в Реалі, так як і вся команда. Так він відстояв надійно на ЧС, але це нічого дивного для такого класного воротара, як Ікер. Касільяс задер дуже високо планку оцінки своєї гри і мені здається, що він її не подолав.

5.Карлес Пуйоль

Повне ім'я Карлес Пуйоль Сафоркада
Дата народження 13 квітня 1978 (32 роки)
Місце народження Ла-Побла-да-Сагу, Іспанія
Зріст 178 см
Вага 80 кг

Касільяс ікона Реала, а Карлес Пуйоль ікона Барселони. Кеп дійсно один з найкращих захисників світу. Він дуже ціпкий гравець, якого важко обіграти один в один. Не маючи високого росту він дуже часто забиває головою. Напевно основний свій гол головою Карлес забив у фінальному мачі ЧС.

6.Сеск Фабрегас

Повне ім'я Франсеск Фабрегас Солер
Дата народження 4 травня 1987 (23 роки)
Місце народження Ареньш-да-Мар, Іспанія
Зріст 170 см
Вага 69 кг

Сеск Фабрегас лідер Арсенала, без якого важко уявити "канонірів". Весь період літнього трансферного вікна його сватали в Барсу, але Арсен Венгер не хотів відпускати Сеска. На ЧС Фабрегас не був основним і чогось особливого не показав. Просто відіграв на належному для нього рівні. Тому я його теж не бачу в номінації.

7.Хаві(Чаві)

Повне ім'я Хав'єр Ернандес Креус
Дата народження 25 січня 1980 (30 років)
Місце народження Тарраса, Каталонія, Іспанія
Зріст 170 см
Вага 68

Коли я представляв Іньєсту я згадував про Хаві, тому повторюватись не буду. Він теж феномен, яких мало. І думаю, як що хтось з цих двох футболістів і отримає нагороду це буде заслужено на всі 100%.

8.Даніель Алвеш

Повне ім'я Даніель Алвес да Сілва
Дата народження 6 травня 1983 (27 років)
Місце народження Жуазейру, Бразилія
Зріст 173 см
Вага 64 кг

От кого, кого, а Д.Алвеша я не бачив в притендентах на Золотий М'яч і не бачу. Так він класний фланговий захисник, який при своєму амплуа багато забиває. Але цього мало мені здається, щоб претиндувати цього року на нагороду.

9.Майкон

Повне ім'я Майкон Дуглас Сізенандо
Дата народження 26 липня 1981 (29 років)
Місце народження Крісіума, Санта-Катаріна, Бразілія
Зріст 184 см
Вага 77 кг

Майкон, ще один захисник пентакампеонів, який попав в номінацію. Ну тут Майкон має все таки більше шансів чим Д.Алвеш, тому що він виграв з Інтером всі титули, які було можливо. Його внесок в ці перемоги великий, але все таки провал Бразилії на ЧС це основний -. Хоча сам Майкон показав класну гру, яку гріх не відзначити.

10.Жуліо Сезар

Повне ім'я Жуліо Сезар Соарес де Эспіндола
Дата народження 3 вересня 1979 (31 рік)
Місце народження Дукі-ді-Кашіас, Ріо-де-Жанейро, Бразілія
Ріст 186 см
Вік 79 кг

Жуліо Сезар, ще один воротар в номінації, але навідміно від І.Касільяса він видав дійсно класний сезон. Його не дурно важають одним з найкращих голкіперів світу є за що.

11.Мірослав Клозе

Дата народження 9 липня 1978 (32 роки)
Місце народження Ополе, Польща
Зріст 182 см
Вага 74 к

Мірослав Клозе, як і вся збірна Німечени здивував на ЧС своєю грою, але проте в клубі у Клозе на мою думку був жахливий сезон. Тому для мене він навіть не розглядається і за що він попав у номінацію я не знаю.

12.Філіп Лам

Дата народження 11 листопада 1983 (26 років)
Місце народження Мюнхен, Німечина
Ріст 170 см
Вага 65 кг

Філіп Лам-це ще одна загадкова фігура для мене в номінації.Так він класний захисник. Лам лідер захисту Баварії, але...

13.Томас Мюлер

Повне ім'я Томас Мюллер
Дата народження 13 вересня 1989 (21 рік)
Місце народження Вайльгайм, Німеччина
Зріст 186 см
Вага 74 кг

Томас Мюлер-це відкриття всього сезону і для всіх. Він продемонстрував просто феноменальну гру на ЧС і в Баварії він став гравцем основи. Це дійсно Талант з великої букви Т і ми ще почуємо про нього не раз.

14.Месут Озіл(Езіл)

Дата народження 15 жовтня 1988 (22 роки)
Місце народження Гельзенкірхен, Німеччина
Зріст 180 см
Вага 70 кг

Месут, як і Мюлер здивував і заставив про себе говорити в слух і голосно. Саме завдяки такій талановитій молоді Німечина здивувала світ, а що саме основне в цієї молоді велике майбутнє, а отже, в збірної також. В літку Озіл змінив Бундеслігу на Ла Лігу, Вердер на Реал. Чесно я не розумів для чого він це робить. Я думав, що йому не буде місця в Реалі, але як надиво, так і на радість він заграв і ще й як заграв.

15.Бастіан Швайнштайгер

Дата народження 1 серпня 1984 (26 років)
Місце народження Кольбермор, Німеччина
Зріст 183 см
Вага 79 кг

Бастіан за відсутності Балака став лідером збірної Німечини. Його впевнена гра всиляла віру у всіх партнерів. Він показав свій істиний потенціал. Тай в Баварії він грає велику роль. Це лідер збірної на ЧЄ-2012 ось побачите. Я думаю саме до нас вони приїдуть вигравати і саме з цим "лідером".

16.Ар'єн Роббен

Дата народження 23 січня 1984 (26 років)
Місце народження Бедум, Нідерланди
Зріст 181 см
Вага 75 кг

Ар'єн провів теж дуже класний сезон. Але головна його проблема, що два свої головні фінали він програв.

17.Веслі Снейдер

Дата народження 9 червня 1984 (26 років)
Місце народження Утрехт, Нідерланди
Зріст 170 см
Вага 67 кг

Веслі освний притендент на Золотий М'яч 2010. Він провів по істині великий сезон. Проте йому все таки бракує золота ЧС. Але його гра і важливість його голів неоцінена.

18.Кріштіано Роналду

Повне ім'я Кріштіану Роналду
душ Сантуш Авейру
Дата народження 5 лютого 1985 (25 років)
Місце народження Фуншал, Мадейра, Португалія
Зріст 184 см
Вага 78 кг

Кріштіано явно в номінації за колишні заслуги. Він не виграв нічого з Реалом, а збірна для нього так і залишається не покореною вершиною. Так він феномен і талант від Бога, але сезон 2009/2010рр. для нього став не найкращим.

19.Дідьє Дрогба

Повне ім'я Дідьє Ів Дроґба Тебілі
Дата народження 11 березня 1978 (32 роки)
Місце народження Абіджан, Кот-д'Івуар
Зріст 188 см
Вага 84 кг

Дідьє лідер "арестократів" і дійсно класний тараний форвард. Таких нападників, як він в світ одиниці з його ростом і габаритами він дуже навіть технічний. Проте йому бракує дійсно великих перемог, як з Челсі так і збірною Кот д' Івуару.

20.Самуель Ето'О

Повне ім'я Самуель Ето'о Фіс
Дата народження 10 березня 1981 (29 років)
Місце народження Нкон, Камерун
Зріст 180 см
Вага 75 кг

Самуель Ето'О це теж нападник від Бога. Він завжди перебуває у потрібному місці, у потрібний час, а в Інтер, як то кажуть вдало зайшов.

21.Дієго Форлан

Повне ім'я Дієго Мартін Форлан Коразо
Дата народження 19 травня 1979 (31 рік)
Місце народження Монтевідео, Уругвай
Зріст 177 см
Вага 75 кг

Дієго Форлан виграв з Атлетіко ЛЄ, допоміг Уругваю виступити гідно на ЧС. Дієго має просто феноменальний удар. В нього шо не гол, то шидевр. Мені здається, що він заслужив Золотого М'яча не менше Веслі Снайдера.

22.Асамоа Г'ян

Повне ім'я Асамоа Г'ян
Дата народження 22 листопада 1985 (24 роки)
Місце народження Аккра, Гана
Зріст 186 см
Вага 77 кг

Асамоа-це ще одна загадка для мене. Так він виступив не погано ЧС, але чогось неймовірного він не показав. Незнаю я за ним не слдікував в продовж сезону , а отже, і судити не буду.

23.Ліонель Мессі

Повне ім'я Ліонель Андрес Мессі
Дата народження 24 червня 1987 (23 роки)
Місце народження Росаріо, Аргентина
Зріст 169
Вага 67

Ліонель Мессі все таки не може повністю занести цей сезон собі в актив. З одного боку багато забивав і був лідером на полі в грі Барселони, з другого повний провал, як його так і збірної на ЧС. Тай з Барсою похід в Європі не вдався на всі 100. Отже, тут як із К.Роналду за попередні заслуги.

Чесно думав, що в кінці свого блогу все таки вирішу кому я б відав Золотий М'яч, проте я сам себе запутав, тому незнаю. Проте дуже хочу почути вашу думку.

Дякую всім хто все таки потратить час на мій блог і прочитає його.

P.S. Вибачаюсь за помилки, які я полюбе допустив. Грамотність це не мій коньок.=)

Согласен с VIAnом. Так оно и будет. Хави получит золотой мяч. Вторім претендентом будет Иньеста третий Вилья.
Сховати
Дякую, що прочитав і висловив свою позицію!!! Так ти не тільки з VIAnom згідний, а щей підтримав мою думку. (Чуть вище, а якщо ще точніше, то це відповідь на комент Enrike.)
Я уже писал много раз, что я думаю, что больше всех заслужил Иньеста, так как это его голы дали Барсе в позапрошлом сезоне возможность на последней секунде в меньшинстве таки пройти Челси и его гол сделал Испанию Чемпионами Мира, но будет Хави, за большие общие заслуги, так как именно он мозг и главный генератор всей игры сегодняшней Барсы и сборной Испании. Снейдер и Форлан скорее всего могут быть в тройке, но не больше, ведь есть еще и Роббен, и Мюллер, а что уж говорить про Роналду и Месси.
Сховати
VIAn дякую за твою думку. А як тобі сам блог, сподобався чи ні!? І які основні мінуси в ньому...
Сховати
Что тебе сказать. Материал актуальный, фотки отменные и обьем работы проделан большой. Но игроки и их шансы расписсаны слабо все таки, можно бы на отдельных персонах расставить побольше акцентов и текста, да и возможно предложить свой вариант победителя и градацию в игроках так же расставить с процентной вероятностью напротив каждого, там Хави 50%, Иньеста 35%, Снейдер 15%.... Это я бы так сделал! В любом случае - интересный материал, так что спасибо за него!
Сховати
Тобі дякую, що читаєш!
Спасиб! Чисто мое мнение - будет или Снейдер, или Иниеста! Рискну поставить на Уэсли, но я частенько ошибаюсь))
Сховати
Прошу.
та нашо вам та барса!)
Сховати
Та як нашо, ти може збірну Іспанії уявити без Хаві,Іньєсти,Вільї, який тепер теж в Барсі!? Я ні! Як що тобі так огидні ці кандидатури, то запропонуй будь-ласка власні, але рівноціні цим гравцям. Я можу поспорити, що ти їх незнайдеш...
Сховати
Я не писав шо вони тіпа невміють грати просто написав шо не люблю я їх всіх )
Sucсessor, Я имел в виду нынешний 2010-й год! Барселона ведь даже в финал не прошла. Вспомни как Форлан блистал в ЛЕ и на ЧМ. Этого может быть вполне достаточно, чтобы выиграть " Золотой Мяч "!
Сховати
А ты посмотри список обладателей награды, блистать мало, надо выиграть трофей посерьезнее. Конечно и Блохин, и Беланов получили Мяч за КОК...Но последний, насколько помню, награжденный НЕпобедитель ЛЧ или ЧМ - Оуэн, 2001 год
Сховати
В первом моем посте этого блога, я расчетливо сказал, кто по моему убеждению выиграет " Золотой Мяч "!
Сховати
а ты расчетливый ;)
Enrike, большую часть сборной Испании составляют игроки Барсы, а они кроме того что выиграли (именно выиграли, а не поучаствовали в финале) ЧМ, еще и полуфиналисты ЛЧ, а это никак не "больше ничего". К тому же победа в ЧМ котируется выше победы в ЛЧ. Так что Хави не менее достоин, чем Снейдер, и по игре, и по достижениям, и по значению для своих команд. Форлан выиграл только ЛЕ, боюсь, для Золотого Мяча этого мало, хотя по игре он достоин, не зря же лучший игрок ЧМ.
Сховати
Ось, ось саме це я маю на увазі.
Блог класний! Тема популярна , та й автор тож на славу попарився) скільки часу треба було ці всі фотки викладати та й інформація про претендентів досить доцільна))))) хаха , PS - да-да , грамотність це точно не про тебе чувак))))) Ну незнаю , можливо в глибині своєї душі я теж думаю що правильніше було б віддати "златого бола" Снайдеру але мені як футболіст більш імпонує Форлан)))) ще мені подобається кандидати від збірної Німеччини Мюллер і "турок":) А кандидати від барси для мене огидні - як і вся барса!)
Сховати
Дякую!!! Я старався. Твою думку я зрозумів і почув...
Нюансы есть везде и во всюду. Без этого жизнь не обходиться. Просто если посмотреть на список достижений Снейдера за 2010-й год(победа в ЛЧ, финал ЧМ!), он у него посолиднее смотрится, чем у тех же испанцев, которые выиграли ЧМ и больше ничего. Так что все это относительно. По игре получить " Золотой Мяч " больше заслуживает Форлан. По списку достижений - повторюсь, Снейдер. В любом случае, кто-то из них его и розыграет.
Я тоже думаю Снайдер. Он победитель ЛЧ и финалист ЧМ, ведущий игрок обеих команд. Хотя Хави, как по мне, не менее достоин, плюс его достижения этого года сопоставимы с достижениями Уэсли.
Выиграет " Золотой Мяч 2010 " Снейдер. Я в этом даже не сомневаюсь. Да, Форлан его основной соперник в борьбе за " Золотой Мяч ". Ну максимум, что ему удасться, так это потрепать нервишки Снейдеру.
Сховати
Чесно, я сам так думав, поки не побачив список претиндентів. Дуже багато Іспанців. І я думаю, що вони тут не даремно. Мені здається тандем, а то і тріо Хаві, Іньєста, Вілья теж можуть створити конкуренцію, а чому ні!? Нагадую тут будуть обирати найкращого футболіста світу, а не Європи. Снейдер "хорош" полюбе він заслужив Золотий М'яч, але всюди є свої нюанси...