Автор: Олексій
Зареєстрований: 07.01.2009
Останній візит: 12.03.2015
18 серпня 2010 14:21
14

Динамо - Аякс. Моє бачення.

Вчора відбувся один з двох матчів, про які кажуть, що вони вирішують долю сезону для клубу. Ні для кого не секрет, що амбіції Динамо вже десятки років - це гра на найвищому рівні в Європі, до того ж заробляння там великих грошей. Тому що наразі важливіше за загальну перемогу в дуелі з Аяксом? Нічого, це поки що є  задачею №1 до осені. Але розглянути тактику команди, що не вдалося і що вдалося хочеться в розрізі декількох вирішальних пунктів:

1) Психологія. Багато хто казав, що програш в Полтаві психологічно вплине на гру Динамо проти амстердамців. Як ми бачили, про гру з Ворсклою під час матчу ніхто вже й не пам'ятав, проблеми локальні виникали по ходу гри, і відносились вони безперечно до подій на полі. По першим хвилинам я б відмітив класну і атлетичну гру, викладку(мабуть, установку на фаст гоал тренер дав дуже чітко), а потім спад кондицій киян аж до моменту з видаленням і до голу в ворота Аякса. З чим це пов'язано, не знаю, можливо є якісь приховані проблеми між гравцями і тренером, не знаю.

2) Несподівана заявка на матч основних гравців. Згодьтеся, з більш-менш основним складом замін по гравцям було 3(Алмейда, Гусєв, Коваль, Попова вважатимемо вже основним), по позиціям же виходить 5! змін(перехід Бетао на правий фланг захисту, Шеви в центр нападу + вихід 3 не основних гравців). Згодьтеся - ризик шалений. Благо, хоч дві заміни врятували матч(класна гра Коваля, хоча я і скептично ставився до такої заміни), і звісно Гусєв - коли він погано грав, якщо здоровий? Я не пам'ятаю, завжди викладається, виконує море роботи, завжди активний в нападі. Ризики з заміною Алмейди всі знали, тому дивуватися не буду не дуже надійній грі нашого бразильця(хоча не все так погану, він і рятува часто, це правда). З Бетао спокійніше - він довго грав на позиції ПЗ, хоча вже давно це було, та й відіграв більш-менш надійно(хоча в центрі оборони він би згодився більше). Шева на позиції ЦФ нічого толкового не показав. Коли він грав правого вінгера-півзахисника і відтягувався більше назад наш напад мав думку в грі, Шева тянув гру вперед - давав паси, робив проходи, сам забивав. А коли він перестав отримувати паси в ноги - він перестав бути загрозою захисту голандців.

3) Фактичний провал наших центральних хавів. Нервування і, зрештою, видалення Гармаша(про адекватність видалення промовчу, але те, що Ден почав горіти ще в першому таймі було очевидно). Можливо, тут помилка Газзаєва, що не замінив його в перерві?! Але винити лише Дена не можна - він молодий і хай навіть зробив велику помилку, це стимулює до вдосконалення і футбольної зрілості. Вуко, в принципі, зіграв нормально, але читалася його надмірна агресивність, розмови з Бузаккою(хоча провокував таку реакцію арбітр часто). І Єрьоменко. Не знаю, що сталося з Ромою, але факт, що нічого толкового не вийшло в нього. Нічого, такі матчі є у всіх футболістів, надіюсь, інше ми побачимо на Амстердам-арені!

4) Попов, Михалик і Ярмоленко - більш-менш рівно, великих претензій до них не маю, якщо вся команда зіграла нижче можливостей.

5) Новачки. Як вже писав - Коваль декілька разів врятував шанси Динамо на ЛЧ, тим паче почав гольову атаку. Я їм задоволений, тому писати щось немає сенсу - всі і так все бачили, можна мовчки дякувати Максу за все. Андре - не той матч для дебюту, мало часу, нервова кінцівка і майже відсутність точного пасу в кінці на нього від півзахисту зумовила те, що щось оцінити в його грі майже нереально. Треба більше часу і конструктив в атаках від півзахисту, щоб цей моллодий новачок показав хто він і чого вартий в Динамо!

Це мої думки про матч. Залишається лише побажати Динамо як мінімум такого виїзного матчу, як в Левантії проти Валенсії ;) Вірю в команду!

Дякую за витрачений на мої творчі потуги час)

Ну, выход Бетао справа, по-моему, себя не оправдал. Понятно что потеря активной поддержки в атаке была сделана ради надёжности обороны, но Бетао всё же и единоборсва проигрывал, и обрезки допускал, второй этаж хоть и был за ним, но слишком часто отлетал к соперникам. Конечно, сомнительно, что Данило выглядел бы не хуже Бетао в защите, но уж точно атаковал бы лучше. Ну а Алмейда, выйдя в центре вместо Бетао, вновь удостоился порции критики (а ведь индивидуально довольно сильный защитник, но ведёт себя как десятилетний ребёнок) Vladdimmir
Да уйдет он, сам хочет уйти.
хочу задать риторический вопрос! быть может порассуждать в слух! мож кто-то выскажет своё мнение... так вот, как вы считаете, почему Газзаев выпустил Андрэ, ктр 2 дня назад приехал из Бразили, а не Милевского, ктр в прошлом году был капитаном и прошёл все сборы? плохая форма или быть может Милевский стоит на продажу уже и не хотят его травмировать? что вы думаете? сорри, за оффтоп в блоге. пасиб)
Сховати
Сам над цим замислювався. Тому вважаю, що твоє риторичне запитання дуже близьке за змістом до правди. На те воно і схоже)
В моменте с голом Коваль перед прыжком сделал движение вправо, а затем прыжок влево. Неупел. И роста не хватило. На сайте у Шурика видео посмотрите.
ViAn, ты считаешь, что в моменте с голом Коваль ошибся?
Сховати
Это смотря под каким углом посмотреть! Раз мяч в сетке, то значит ошибся, точнее не выручил!
http://obozrevatel.com/news/2010/8/18/385149.htm На Бойка і Лисенка хочуть відкрити карну справу про побиття людини і завдання тяжких тілесних травм!
ViAn,привет. Тебе не кажется, что Шева уж слишком пихает всем партнерам на поле?
Сховати
Привет! А я ответил в статье с интервью Шевы на главной! Как по мне он даже мало пихает, Лужный пихал куда больше и дальше!
Я впервые был доволен сотавом который выставил Газзаев, действительно сильнейшие на своих позициях на данный момент. Наконец то Бетао сменил Данило справа. Был бы Хачериди здоров, сыграл бы вместо Алмейды. Да и Шеву в цетре давно хотелось увидеть, с учетом того, что Миля не в форме, а Андре только приехал, считаю Газзаев поступил очень правильно. Думаю не будь удаления Гармаша, чуть позже, вышел бы Бертольо. Вобщем ститаю, Что Газзаев все делал правильно, к сожалению ход игры спутал его планы. Повторюсь, впервые за последние пол-года, считаю что наш тренер делал все абсолютно правильно и "выжимал" максимум из того что имеет. С надеждой жду ответного матча. И как не удивительно но эту надежду впервые вселил главный тренер.
Сховати
+100 мысли и надежда аналогичные!
Я думаю, что любое наше мнение по персоналиям - все таки субьективно, строится все в основном на эмоциях. Вот Коваль, например, допустил две ошибки - гол и после подачи углового ошибся на перехвате! А мы все за него рады! Без ошибок то невозможен футбол! Еременко все попрекают, что он мало работал на атаку, но мы ведь не знаем каую установку ему дал тренер!? Какую? Никто не был на установке, как навряд ли кто то будет и на разборе игры! Поэтому судить как сыграл Еременко сложно, так как мы все таки поверхностно смотрим. Главное - результат не достигнут, пропущен гол на своем поле и это негатив! Но, есть возможность все исправить и мысли игроков должны быть сконцентрированны на этом! Ведь 1:1 - еще не катастрофа, даже сыграв 2:2 на выезде мы проходим, такое недавно было! Поэтому персоналии - все таки очень субьективно! Главное - команда, командный рисунок, а она не дала нужный результат, хотя игра в первые полчасика и последние минут 10 радовал, а это значит, что еще есть возможность достичь нужного результата!
Сховати
Взагалі-то, об'єктивність - чисто філософська категорія, а тому об'єктивності як абсолюта не існує. Це скоріше те, в чому суб'єктивності сходяться. Тому не маю претензій на об'єктивність, виклав моє бачення(хоча по кожному гравцю можна написати абсолютно різні характеристики і вони цілком будуть правдивими ;)) А виходячи із гри кожного окремого гравця і видно загальну картину. Тому по всій команді - мала активність, нервовість і часті помилки. Три слова все охарактиризували.